Forsikringskalkulator: Slik sjekker du pris enklest mulig

Forsikringskalkulator og pris på forsikring med kalkulator

På jakt etter forsikringskalkulator for å beregne pris på forsikringer? På denne siden finner du en oversikt over flere kalkulatorer.

Du bør likevel vite at forsikringskalkulatorer på nettet kan være ganske unøyaktige. De tar nemlig ofte utgangspunkt i en gjennomsnittlig kunde – ikke deg og din spesifikke situasjon. Vi deler gode tips til hvordan du enkelt og mer nøyaktig kan sjekke priser og sammenligne alternativene.

Med denne detaljerte guiden vil du ha skreddersydde priser fra flere selskaper med kun noen få minutters innsats. Les videre for å også få gode råd om hva du må vite før du velger forsikring.

Dette må du vite om forsikringskalkulator

Flere forsikringsselskaper har laget sine egne forsikringskalkulatorer. Vi har samlet mange av dem lenger ned i denne artikkelen.

Vær oppmerksom på at kalkulatorene kan gi deg en noenlunde grei pekepinn på prisnivået, men ikke gir deg reelle pristilbud. Hvorfor er det egentlig slik? Forsikring er et individuelt tilpasset produkt, hvor det vil være store forskjeller på hva du må betale, ut ifra opplysninger som alder, bosted og boforhold, helse og mer.

Forsikringsselskapene har altså en rekke faktorer som inngår i risikovurderingen av hver enkelt kunde, og følgelig hvilken pris de kan tilby deg.

Problemet med kalkulatorer

Hvis du henter inn tilbud via forsikringskalkulator, vil du oppleve ett av to alternativer: Enten tar kalkulatoren utgangspunkt i et gjennomsnitts-tilfelle. Men, en kalkulator som skal passe for «alle» tar ikke høyde for tilstrekkelig mange opplysninger til å beregne riktig pris. Derfor er resultatet ofte ganske så langt fra sannheten.

Det andre alternativet er at skjemaet er langt og ber deg oppgi flere sensitive opplysninger. Prisestimatet kan i så fall bli ganske nøyaktig – gitt at du holder tunga rett i munn når du legger inn opplysningene dine i kalkulatoren. På den andre siden: Hvis du ønsker å sammenligne ulike tilbud blir det en tidkrevende prosess å skulle fylle ut omfattende skjemaer hos flere forsikringsselskaper.

Heldigvis finnes det en metode som raskt og enkelt lar deg vite reelle priser på forsikringene du er ute etter.

Slik får du vite nøyaktig pris på null komma niks

Å lete rundt på internett for å sjekke priser på forskjellige kalkulatorer er en tidkrevende og unøyaktig måte å finne ut hva forsikringen koster. Forbrukerguiden har et bedre forslag, som hjelper deg å spare både tid og penger.

1. Finn ut hvilke forsikringer du har bruk for

Punkt én er å avgjøre hvilke forsikringer du egentlig trenger. Kanskje har du forsikring på jobben som også gjelder privat? Ta en runde på forsikringene, og sjekk om det trengs justeringer. De viktigste forsikringene er gjerne hus-, innbo-, uføre- og bilforsikring, men du kan også ha andre behov.

Et tips er å se på om du kan få samlet flere forsikringer i samme selskap, slik at du oppnår samlerabatt. Det kan lønne seg – men ikke alltid. Derfor bør du sette tilbud fra flere selskaper opp mot hverandre.

2. Fyll ut skjema hos Tjenestetorget

Gå til Tjenestetorget.no og fyll ut skjemaet med hvilke forsikringer er du interessert i, og dine opplysninger. Dette skjemaet tar kun noen minutter å fylle ut. Når du sender det inn, blir det sendt til flere forsikringsselskaper samtidig. Siden disse er satt i en konkurransesituasjon med hverandre får du tilsendt deres beste tilbud på denne måten.

Etter vår mening et langt bedre alternativ enn en forsikringskalkulator.

3. Len deg tilbake og vent på gode tilbud

Når du får tilbud fra selskaper gjennom Tjenestetorget, er det en nøyaktig pris som er skreddersydd for deg, ut ifra de opplysningene du har gitt. Dermed har du en helt pålitelig oversikt over hva ulike forsikringsavtaler vil koste deg, og kan velge den avtalen som er best.

Tjenestetorget er laget for at du som forbruker skal kunne få rask tilgang på slike opplysninger, og det koster deg ingenting å bruke tjenesten. Du er ikke bundet til å kjøpe noe, så bruk gjerne Tjenestetorget årlig for å se om du fremdeles har de beste avtalene eller om det er muligheter for en bedre deal.

Vær oppmerksom på vilkår når du sammenligner forsikringer

Et apropos før du velger forsikring: Ikke se kun på prisen i tilbudene. Du bør sette deg godt inn i vilkårene som gjelder. Disse vil være lette å få oversikt over når du har mottatt tilbudene, særlig når du velger vår anbefalte metode istedenfor forsikringskalkulatorer. Sjekk spesielt:

  • Hvordan er dekningen på hver av forsikringene, og hvilke er viktige for deg?
  • Hva er egenandelen?
  • Hva blir bonusen? Kan du få en økt bonus ved å bytte selskap?
  • Lønner det seg i ditt tilfelle å samle forsikringer for å få samlerabatt?

Oversikt over kalkulatorer for forsikring

Under har vi samlet noen forsikringskalkulatorer fra kjente selskaper. Bruk dem gjerne, men vit at resultatene kan være upålitelige. For å få helt nøyaktige priser kan du bruke Tjenestetorget.no, som er uforpliktende og gratis.

Dette har vi lært om forsikringskalkulator

En forsikringskalkulator kan hjelpe deg litt på veien til å finne ut hva forsikringer koster, men som vi har sett i denne artikkelen, er de ikke laget for å gi deg eksakte prisestimater. En kalkulator baserer seg ofte på et standardeksempel, og ikke på din individuelle situasjon. Bruk den derfor med måte!

Vi har sett nærmere på hvorfor Tjenestetorget.no er mer effektivt for å få riktige tall med en gang, basert på dine opplysninger. Denne tjenesten er laget slik at forsikringsselskapene settes i konkurranse med hverandre, slik at du får deres beste tilgjengelige tilbud på forsikring. Ved å bruke Tjenestetorget jevnlig kan du dermed finne ut hva de forskjellige selskapene kan tilby deg, med en eksakt pris. Dette er en gratis, rask og pålitelig metode som vi anbefaler.