Billige bildeler på nett – guide for 2024

På jakt etter billige bildeler på nett? Du trenger ikke ha mye erfaring med bil og motor for å vite at bildeler kan koste skjorta. Prisene er høye særlig hos merkeforhandlere og verksteder.

Heldigvis er det mye å spare på å bestille bildeler på nett.

I senere tid har det kommet flere nettbutikker på banen, men det er ikke alltid like lett å vite hvor man bør bestille fra. Dette gjelder spesielt om du ikke har erfaring med bildeler på nett fra gjør.

I denne guiden går vi gjennom de beste nettbutikkene for billige bildeler, som samtidig tilsvarer originalkvalitet.

Forbrukerguiden har gjort bestillinger fra de ulike nettbutikkene, sjekket leveringstider og testet kompetanse og svartid hos kundeservicen. Ikke minst har vi gransket uavhengige omtaler og erfaringer fra kundene.

Nettbutikker i Norge: Våre 4 favoritter for bildeler på nett

Grå bakgrunn og medalje for kåring av beste nettbutikker for bildeler på nett

I vår vurdering av bildeler på nett er det særlig 4 aktører som skiller seg ut positivt (tilfeldig rekkefølge):

Forbrukerguidens testpanel mener disse selskapene er til å stole på og trygt kan anbefales videre.

Under kommer en grundig gjennomgang av hver enkelt nettbutikk.

1. Skruvat – stort utvalg billige bildeler

Skruvat er en nettbutikk med mottoet “Bra bildeler til helskrudde priser”. Katalogen med over 500 000 artikler gir deg et stort utvalg med kvalitetsdeler til bilen din. Forbrukerguidens gjennomgang viser at prisene er svært konkurransedyktige.

Med andre ord ser mottoet ut til å stemme.

 • Leveringstid: 1-3 dager
 • Frakt og toll: Fra 99 kroner, ingen toll
 • Utvalg: Bredt utvalg kvalitetsdeler, over 500 000 tilgjengelige deler i nettbutikken
 • Kvalitet: Tilsvarende originalkvalitet eller bedre
 • Priser: Prisgaranti, Skruvat matcher prisen til konkurrenter i Norge
 • Vurdering på Trustpilot: 3,9/5 stjerner, basert på mer enn 11 000 anmeldelser

Skruvat har skjønt at fornøyde kunder er de viktigste ambassadørene en bedrift kan ha.

De tilbyr 30 dagers bytterett slik at det skal være trygt å handle. Skruvat har også prisgaranti, som betyr at de matcher prisen til norske konkurrenter. Med andre ord kan du være sikker på at du får kjøpt billige bildeler her.

Raskt tips: Sjekk ut siden Skruvat rabattkode, som gir deg en stor oversikt over gyldige rabattkoder, tilbud og kampanjer.

Er kundene fornøyde med bildeler på nett fra Skruvat.no?

Av hele 11 802 anmeldelser på Trustpilot, har Skruvat fått et snitt på 3,9/5 stjerner. Det viser at nettbutikken er en seriøs leverandør av bildeler på nett og har mange fornøyde kunder.

Hør hva kundene R. Hjelland og A. Johnsen har å si om Skruvat:

5/5

«Jeg er alltid fornøyd med å handle hos Skruvat. Jeg får de delene jeg bestiller og de passer alltid til bilen. Jeg har enda ikke måtte returnert noen av delene jeg har bestilt.»

– Raymond Hjelland via Google

5/5

«Lett for selv en ikke-bilkyndig å finne riktige deler til bilen min. Rask levering i tillegg. Veldig fornøyd med kjøpsopplevelsen.»

– A. Johnsen via Trustpilot

Slik gikk det da Forbrukerguiden bestilte fra Skruvat

Vi bestilte et oljefilter hos Skruvat.no også. Skruvat hadde sendt riktig produkt og det ble levert i god stand. Leveringstiden var 3 virkedager.

Forbrukerguidens opplevelse er at Skruvat bryr seg om å gjøre kjøpsopplevelsen best mulig. Vi kontaktet kundeservice både via e-post og telefon, og skjønte raskt at de ansatte besitter mye kunnskap om bildeler.

Basert på vår egen erfaring samt granskning av haugevis av omtaler fra bilinteresserte nordmenn, konkluderer vi med at Skruvat er et godt alternativ om du ønsker å bestille bildeler på nett.

Vi har skrevet en egen artikkel om Skruvat erfaringer, leveringstid og kundeservice.

2. Bildeler.no – lang erfaring og høy kompetanse

Bildeler.no (Norsk Bildelsenter AS) har holdt på helt siden 1990, og er aktøren med lengst erfaring blant nettbutikkene i Norge som selger bildeler.

Bildeler.no har deler til hele 23 bilmerker, blant annet Volkswagen, Toyota, Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volvo og Tesla.

 • Leveringstid: 1-3 dager
 • Frakt og toll: Fast fraktpris på 98 kr, ingen toll
 • Utvalg: Slitedeler til 23 bilmerker, over 200 000 deler på lager i Norge
 • Kvalitet: Tilsvarende originalkvalitet eller bedre
 • Priser: Ofte 50% lavere enn merkeforhandler, de gir også lavprisløfte
 • Vurdering på Google: 4,4/5 stjerner av 381 anmeldelser

Leveringstiden er normalt 1-3 dager. Bildeler.no sender ut bestillingene fra lageret sitt i Vestfold i Norge. Du betaler med andre ord ikke toll på varene.

Det gis 2-5 års garanti på alle bildeler og ikke minst har du 30 dagers åpent kjøp. Som forbruker er det betryggende å ha muligheten til å returnere om du skulle kjøpe feil del eller ikke blir fornøyd.

Tilbakemelding fra kunder

Norsk Bildelsenter har 4,4 stjerner av 381 anmeldelser på Google. En slik gjennomsnittsvurdering vitner om at nettbutikken har mange fornøyde kunder.

Tatt i betraktning hvor lenge Bildeler.no har holdt på, er det imponerende at de opprettholder slik service og kvalitet over tid.

Noen brukeranmeldelser fra kunder:

5/5

«Veldig god kundeservice. De ordner alltid opp hvis det skulle være noe problem med produktene de selger eller din bestilling. Har handlet hos de en årrekke, anbefales.»

– Jan S. Overby via Google

5/5

«Gode priser og rask levering, bestilte bremsedeler og de gikk rett på plass som de skulle.»

– Ole-Kristian via Trustpilot

Vår erfaring med Bildeler.no

Oljefilteret vi bestilte fra Norsk Bildelsenter ankom etter 2 dager. Med andre ord blir det vanskelig å utsette noe på leveringstiden.

Vi tok kontakt med kundeservice både før og etter bestilling. Responstiden var rask og vi fikk god hjelp begge gangene.

Forbrukerguidens testpanel er også imponert over Bildeler.no sin egen YouTube-kanal, med gode instruksjonsvideoer for hvordan du selv monterer bildelene. Dette applauderes – det viser at Norsk Bildelsenter faktisk bryr seg og strekker seg litt lengre for kundene sine.

Alt i alt kan vi trygt anbefale Bildeler.no som en god leverandør for billige bildeler på nett.

3. Detailshop – når du skal ha bilpleieprodukter

Hittil har vi sett på nettbutikker i Norge som hovedsakelig selger reservedeler til bil. Er du over gjennomsnittet bilinteressert ønsker du kanskje å kjøpe bilpleieprodukter og detailing også. Derfor har vi vurdert ulike tilbydere innen denne kategorien.

Bilpleieprodukter foran bildekk og felger

Av alle nettbutikkene innen bilpleieprodukter er det Detailshop.no vi virkelig kan gå god for. Denne gjengen har stor lidenskap for faget sitt og tilbyr kvalitetsprodukter innen rengjøring, beskyttelse, polering og høytrykk.

 • Leveringstid: 1-3 dager fra bestilling
 • Frakt og toll: Fri frakt ved ordre over 1 500 kr, ingen toll
 • Utvalg og kvalitet: Godt utvalg innen bilpleie og detailing, anerkjente kvalitetsmerker som Koch-Chemie, Colourlock og Vinove
 • Priser: Litt dyrere enn for eksempel Skruvat.no, men igjen høyere kvalitet
 • Vurdering på Google: 5/5 stjerner, basert på 14 anmeldelser
 • Vurdering på Trustpilot: 4,8/5 stjerner, basert på 46 anmeldelser
De ansatte hos Detailshop.no nettbutikk for bilpleieprodukter

Detailshop startet opp i våren 2020 og er således en ganske ny aktør i markedet. Vår spådom er at de kommer til å bli stadig mer populære i tiden som kommer.

Teamet som står bak har lang fartstid innen bilbransjen og vet virkelig hva de driver med. De har til og med laget en egen podcast dedikert til bilpleieprodukter!

Hva sier de bilinteresserte kundene?

Detailshop har ikke rukket å få like mange anmeldelser som aktørene ovenfor, men vurderingene som ligger ute i dag er faktisk utelukkende positive.

De har 5 av 5 på Google og 4,8 av 5 på Trustpilot. Forbrukerguiden undersøker en rekke ulike markeder – det er sjeldent vi ser såpass gode anmeldelser.

Her er et par tilbakemeldinger:

5/5

«Ypperlig service og priser på produkter som det ikke finnes klager på. Fantastiske på sosiale medier, produktbeskrivelser og veiledninger.»

– Erik Larsen via Google

5/5

«Alltid like fornøyd med produktene, utvalget og mengde ut i fra pris. Kundeservicen er alltid på, og har man noen spørsmål så får man alltid ett godt svar. Og leveringstid er ett av de beste blant resten av konkurrentene. Anbefales!»

– Morten Renholm via Trustpilot

Detailshop – dette er vår erfaring og mening

Vi bestilte en universal rengjører for å sjekke leveringstiden. Det tok ikke mer enn 2 dager før pakken var levert. Fordelen med å handle hos en nyetablert nettbutikk er at kjøpsopplevelsen blir litt ekstra personlig.

Vi kontaktet Detailshop for å høre om det var mulig å få noen gode tips om rengjøringsprodukter samt hvordan de bør brukes. Vi må virkelig få sagt det – kundeservicen er i en helt egen klasse. Prøv selv, så skjønner du nok hva vi mener.

Er du opptatt av kvalitet og ønsker bilen din det beste, kan vi trygt anbefale Detailshop.no for kjøp av bilpleieprodukter.

4. Byttdekk – dekk og felger online

Fra tid til annen trenger man også nye dekk eller felger. Forbrukerguiden kan anbefale Byttdekk.com for denne kategorien.

Byttdekk.com er Norges største forhandler av dekk og felger på nett. De har solgt billige dekk og felger online siden 2002. Du velger selv om bestillingen skal leveres direkte hjem eller til et bilverksted i nærheten som hjelper deg montere dekkene.

Byttdekk fører kjente merker som Firelli, Bridgestone, Continental og Michelin. Det er 1 års garanti på alle produkter.

 • Leveringstid: 1-5 dager fra bestilling
 • Frakt og toll: Fra 258 kr, ingen toll
 • Utvalg og kvalitet: Godt utvalg innen dekk og felger, kjente kvalitetsmerker
 • Priser: Opp til 40% billigere enn verksted og bilforhandlere
 • Vurdering på Trustpilot: 3,9/5 stjerner, basert på 1 174 anmeldelser

Byttdekk.com garanterer at du mottar produkter som passer din bil (tilpasningsgaranti). Nettsiden har en egen søkefunksjon som automatisk finner passende dekk og felger. Det er bare å oppgi registreringsnummer og lene seg tilbake. Skulle databasen av en eller annen grunn finne feil dekk, tar de tilbake forsendelsen uten kostnad for deg.

Hva sier kundene?

Av 1 174 anmeldelser på Trustpilot har Byttdekk.com en gjennomsnittlig vurdering på 3,9. Det anser vi som tilfredsstillende.

Hør hva kundene sier:

5/5

«Har kjøpt 4 ganger derifra, har ikke hatt noe problemer med både dekk og felger og kvaliteten. Alt har gått smertefritt hittil. Håper det fortsetter slik. Og prisen var det rimeligste av alle alternativene.»

– C. P. via Google

5/5

«Perfekt. Rett levert på trappa etter 3 dager. Oppringt dagen før for avtale om leveringstidspunkt. Nye dekk produsert i år. Ikke noe tull.»

– Pål Bergan via Trustpilot

Dette mener vi om Byttdekk

Forbrukerguiden har foreløpig ikke bestilt dekk eller felger fra Byttdekk.com, men vi har vært i kontakt med flere kunder som har handlet hos de. Tilbakemeldingene taler for at Byttdekk er en seriøs aktør med lave priser, god kundeservice og som det er trygt å bestille fra.

Etter granskningen kan Forbrukerguiden anbefale Byttdekk.com om du er på utkikk etter billige dekk og felger. I vurderingen har vi særlig lagt vekt på tilpasningsgarantien de tilbyr. Dette sikrer at du får produkter som faktisk passer din bil og er utvilsomt en viktig trygghet for deg som forbruker.

Full oversikt: Nettbutikker som selger bildeler på nett

Våre 5 favoritter er riktignok ikke de eneste alternativene du har. Det finnes langt flere nettbutikker som selger bilrelaterte produkter. Under har vi laget en oversiktlig tabell.

Nettbutikk Kategori Google score Trustpilot score
Bildeler.no Bildeler på nett 4,4 3,0
Skruvat.no Bildeler på nett 2,2 3,9
Autodoc.co Bildeler fra Tyskland Mangler oppføring 3,8
Reservedeler24.co Bildeler fra Tyskland Mangler oppføring 2,8
Byttdekk.com Dekk og felger online 2,1 3,9
Dekkonline.com Dekk og felger online Mangler oppføring 3,8
Tirendo.no Dekk og felger online Mangler oppføring 4,2
Detailshop.no Bilpleieprodukter og detailing 5,0 4,8

Med unntak av våre 4 favoritter inneholder tabellen nettbutikker vi ikke har undersøkt eller bestilt fra enda. Tabellen er ment for å gi deg en generell oversikt over alternativene som finnes innen nettbutikker for bil og motor.

Forbrukerguiden oppfordrer til å gjøre research på egenhånd om du tenker å bestille fra noen andre enn de 4 som er gjennomgått.

Om brukeranmeldelser fra Google og Trustpilot

Anmeldelser på sider som Google og Trustpilot gir en grei pekepinn på hvorvidt bedrifter driver seriøst. Dette er plattformer hvor forbrukere kan gi en vurdering fra 1 til 5, samt kommentere hvordan kjøpsopplevelsen har vært.

Husk at ikke alle nettbutikker jobber aktivt med å samle inn anmeldelser på Google eller Trustpilot (selv om de kanskje bør gjøre det). For å få et best mulig totalinntrykk av nettbutikken du vurderer å bestille fra, gjør et enkelt Google-søk og les det du kommer over av tilbakemeldinger og erfaringer på ulike nettsider.

Bildeler som er vanligst å bestille på nett

Bestselgerne hos nettbutikkene som tilbyr bildeler på nett er ofte:

 • Slitedeler (clutch, bremser,motordeler, ulike filter)
 • Dekk og felger
 • Lys og lykter
 • Led-barer (ekstralys)
 • Bilpleieprodukter og detailing
 • Takboks og skiboks
 • Verktøy for å skru og mekke på bilen

Disse produktene ser altså ut til å være de vanligste kjøpene blant norske forbrukere.

Kjøpe bildeler fra utlandet – lønner det seg?

Det er ingen hemmelighet at mange lar seg friste av å kjøpe bildeler i utlandet, ofte Tyskland og Sverige. Men er det egentlig noe du bør gjøre?

Forbrukerguiden har tatt en titt.

En mann som vurderer å kjøpe bildeler på nett fra utlandet

Først og fremst, hvorfor kan det virke attraktivt å kjøpe bildeler fra Tyskland eller Sverige? Her er noen gode poeng:

 • Sverige er nabolandet vårt og mange nordmenn tar seg ofte en tur over grensen uansett
 • Begge land er kjent for sin bilindustri, særlig Tyskland med merker som Volkswagen, Audi, BMW og Mercedes-Benz
 • Netthandelen har kommet lengre og er større i både Tyskland og Sverige
 • Kostnadsnivået er generelt lavere enn i Norge

Med disse punktene tatt i betraktning er det kanskje ikke så rart hvorfor noen tror det er billigere å kjøpe bildeler i utlandet.

Vel, la oss se nærmere på de to landene som oftest blir vurdert.

Bildeler fra nettbutikker i Tyskland – hvor billig er det egentlig?

Hvis du besøker tyske eller andre utenlandske nettbutikker for bildeler, ser du fort at prisene er lavere enn i Norge. Selve prisen i nettbutikkene er én ting, men totalbeløpet når du skal få produktene levert til Norge kan bli langt større. Her er det du må tenke på i vurderingen din:

 • Frakt: Bildeler er ikke akkurat lette deler, så frakten kan bli dyr
 • Du må betale 25% ekstra i merverdiavgift
 • Det kommer ofte et fortollingsgebyr (kostnaden avhenger av hvem som gjør jobben)
 • Lang leveringstid
 • Mye styr hvis du mottar bildeler som ikke passer og må returnere de
 • Du er ikke beskyttet av norsk kjøpslov
 • Kronekursen: Husk at vekslingskursen mellom ulik valuta stadig endrer seg
Flagget til Tyskland og bildeler

Skal du kjøpe bildeler for store beløp, er 100% sikker på hvilke deler du skal ha og vet hvilke nettbutikker som er til å stole på? Da er det nok mulig at du kan spare noen kroner på å bestille bildeler fra Tyskland.

Forbrukerguiden vil imidlertid ikke anbefale dette generelt.

For det første er du ikke er beskyttet av norsk kjøpslov og mister derfor mange rettigheter du ønsker å ha som forbruker. Dessuten blir det dyrt og ikke minst brysomt om du skal returnere varer.

Returkostnaden blir sannsynligvis langt høyere enn det du betalte i frakt til Norge, siden nettbutikkene har stort volum og får gode rabatter på sendingene sine. Når du skal booke internasjonal frakt som privatperson blir det litt verre.

Forbruker Europa mottar mange klager på kjøp av bildeler i utlandet, stort sett Sverige og Tyskland.

Sverige for å reparere bilen eller kjøpe bildeler

Om du bestemmer deg for å kjøre til Sverige for større reparasjoner eller kjøp av bildeler, kan det potensielt være penger å spare.

Svensk flagg og bildeler

Besparelsene vil riktignok avhenge av størrelsen på reparasjonen eller hvor mye bildeler du skal kjøpe. Her er noen punkter du bør vurdere:

 • Kjørekostnader som bensin, bom og slitasje (til og hjem fra Sverige)
 • Skal det være lovlig må du innom tollen på vei hjem
 • Garanti: Får du samme garanti på verkstedet eller bildelene i Sverige som du gjør i Norge?

Hva med å kjøpe brukte bildeler?

Det vil ofte være billigere å kjøpe brukte bildeler kontra nye, som for øvrig er tilfellet med det meste som kan kjøpes brukt.

Salg av brukte bildeler fungerer ofte slik: Når bilopphuggere mottar biler som skal vrakes, plukker de først ut etterspurte deler som ser ut til å fungere. De brukte bildelene selges enten av bilopphuggeriet direkte eller gjennom andre bedrifter de samarbeider med.

Brukte bildeler på nett hos bilopphugger

Her må du være ytterst oppmerksom på å dobbeltsjekke at du får riktig del til bilen din. I motsetning til de norske nettbutikkene har ikke bilopphuggeriet sofistikerte søkemotorer som matcher bilens registreringsnummer med passende deler.

Du bør også prøve å få garanti hos selgeren, i tilfelle dine brukte bildeler skulle gå i stykker. Det kan tross alt være vanskelig å vite hvilken befatning de egentlig er i.

Bildeler på nett – er det egentlig piratkopier?

Det er mange myter rundt bildeler. En vanlig bekymring blant de som vurderer å handle på nett er om kvaliteten er bra nok.

Gutt som lurer på om bildeler på nett er piratkopier

Det er et stort spekter av ulik kvalitet på bildelene i det norske markedet. I denne guiden har vi kun inkludert aktører som selger originalkvalitet fra kjente produsenter til bilindustrien.

Nettbutikkene vi anbefaler for bildeler kjøper produktene sine fra de samme produsentene (underleverandørene) som bilfabrikkene selv. Dette vil da være originaldeler (med original emballasje) fra Bosch, Hella, Kyb, Brembo og lignende.

Kanskje tenker du: Hvis kvaliteten er den samme som hos merkeforhandlerne, hvordan kan nettbutikkene selge sine bildeler såpass billig?

Det er to hovedårsaker til dette:

 • Direkteimport: Unødvendige mellomledd kuttes ut og delene kjøpes direkte hos produsent.
 • Lave driftskostnader: En ren nettbutikk har relativt lave driftskostnader og trenger ikke ta like høyt påslag på produktene sine.

Ofte stilte spørsmål

Her er noen ofte stilte spørsmål relatert til bildeler på nett. Bare trykk på de spørsmålene du eventuelt måtte ha, så kommer svarene under.

Forbrukerguidens 3 favoritter for billige bildeler, gjennomgått tidligere i denne artikkelen, er Skruvat, Bildeler.no, Detailshop og Byttdekk. Dette er nettbutikker med godt utvalg, konkurransedyktige priser og fantastisk kundeservice.

Nettbutikkene vi anbefaler har utviklet egne systemer som hjelper deg finne riktige deler. Du taster bare inn registreringsnummer, så finner de frem til bilen din og hvilke deler som passer. Veldig enkelt og greit.

Dette vil variere fra bedrift til bedrift, men vi ser at norske nettbutikker som selger bildeler på nett ofte gir garanti på 2 til 5 år. Om du handler bildeler fra Sverige eller Tyskland, eller kjøper brukte bildeler, er det ikke sikkert du får like god garanti.

Etter du har bestilt bildeler må de monteres på bilen. Et godt tips er å søke på Google og YouTube, gjerne på norsk i første runde. Om du ikke finner gode resultater kan du søke på engelsk eller besøke sider som WikiHow. I visse tilfeller er det nok lurest å oppsøke et bilverksted. Enkelte bildeler kan være lett å bytte selv, mens når det kommer til mer avanserte operasjoner kan du i verste fall ende opp med å skade bilen om du monterer feil.

Bildeler av metall skal leveres som metall på gjenvinningsstasjonen. Om du har en bildel som delvis er av metall eller er usikker på sorteringen, kan du alltid spørre de som jobber på gjenvinningsstasjonen hva som blir mest riktig.

Det er faktisk ikke toll på bildeler. Men, du slipper dessverre ikke unna merverdiavgift (mva/moms) når du handler fra utlandet. Du må også betale et gebyr til selskapet som gjennomfører fortolling og varedeklarasjon. Hos Posten er dette gebyret på 149 kroner, men kostnaden vil variere fra firma til firma.

Oppsummering: Dette har vi lært om bildeler på nett

I denne artikkelen har du forhåpentligvis lært mye om å kjøpe billige bildeler på nett. La oss gjøre en oppsummering av de viktigste poengene.

Forbrukerguiden anbefaler Skruvat, Bildeler.no, Detailshop og Byttdekk om du ønsker å kjøpe billige bildeler på nett. Vurderingen er basert på vår egen opplevelse med nettbutikkene samt grundige undersøkelser av markedet.

Du kan potensielt spare penger på å kjøpe bildeler i Tyskland eller Sverige. Det samme gjelder for brukte bildeler. Likevel er det mange fallgruver du bør være oppmerksom på.

Kjøper du bildeler fra en av våre 4 anbefalte nettbutikker i Norge er dette trygt, billig og effektivt. Forbrukerguiden takker for din oppmerksomhet og ønsker deg lykke til med kjøp av bildeler på nett.