Billig forsikring – få tilbud og sammenlign

Kalkulator, sparegris og penger som vokser, illustrerer viktigheten av beste og billigste forsikring

Ønsker du deg bra og billig forsikring uten å legge ned mye arbeid i research og forhandlinger? Lurer du på hvordan du enkelt kan sammenligne selskapenes beste tilbud, og bytte til det alternativet som passer deg best? Da er denne artikkelen for deg.

Her viser vi hvordan du får skreddersydde tilbud fra forskjellige selskaper som er interessert i å konkurrere om å ha deg som kunde. Det er raskt, oversiktlig, gratis og uforpliktende. Etter vår erfaring den enkleste måten å få ned prisen på forsikringene dine.

Vi tar deg igjennom hva du må tenke på når du vurderer alternativene, hvordan du skal hente inn selskapenes beste tilbud, hva som kan påvirke prisen, og hvordan du går frem hvis du vil bytte fra ett forsikringsselskap til et annet.

Etter å ha lest denne artikkelen vil du også se hvorfor det er bedre å sette forsikringene dine ut på anbud, enn å basere seg på såkalte «best i test».

Hvilke forsikringer trenger jeg?

Det første du bør gjøre, er å avklare hvilke forsikringer du faktisk har behov for. Ofte viser deg seg at vi betaler for forsikringer som egentlig er unødvendige, eller at vi kanskje mangler en forsikring som det kunne være smart å ha.

Det er heller ikke uvanlig at man er dobbeltforsikret – for eksempel med samme eller lignende forsikring både privat og gjennom jobben.

To beskyttende hender over hus og familie som en illustrasjon på forsikring

Første steg er derfor: Finn ut hva du trenger og ikke trenger, og sett opp en liste over alle de forsikringene som er aktuelle for deg. De viktigste forsikringene for folk flest er bolig/innbo og helse, samt eventuelt reise- og bilforsikring dersom det er relevant. Men det er store individuelle forskjeller på hvilke andre forsikringer man bør investere i.

En god tommelfingerregel når du skal velge forsikring

Man kan gjerne bruke dette som tommelfingerregel: «Du bør forsikre deg mot de store katastrofene». Tenk igjennom hva du kan dekke selv med en bufferkonto, og hva som blir for dyrt å dekke selv.

Har du husket å vurdere både bolig, bil, båt, deg selv, eventuell familie, reise, kjæledyr, verdisaker? Da er du klar for neste steg.

Legg forsikringene dine ut på anbud for å få de beste tilbudene

For å få rimelige tilbud på forsikring, anbefaler vi anbud. Ved å legge forsikringene dine ut på anbud, vil forsikringsselskapene konkurrere med hverandre for å få deg som kunde, og dermed gi deg sine beste vilkår. Metoden sparer deg for mye tid, setter deg i førersetet og gir deg en nyttig oversikt over de beste alternativene for deg.

Rosa sparegris som viser hvordan man får gode tilbud på forsikring og kan spare penger

Slik gjøres det: Du legger ut anbudet ditt på nettstedet Tjenestetoget.no. Følg den enkle prosessen, og du får laget en beskrivelse av hva du trenger. Denne beskrivelsen blir sendt til forsikringsleverandørene, som inviteres til å gi deg sitt beste tilbud.

Det er gratis å bruke Tjenestetorget, og du er ikke forpliktet til å kjøpe noe. Derfor kan du gjerne teste anbudstjenesten for å se om du allerede har den beste avtalen. Tjenestetorget samarbeider kun med de mest seriøse og profesjonelle forsikringsselskapene i Norge. De er regnet som en veletablert aktør som du trygt kan bruke.

Skulle du være nysgjerrig på hvilke forsikringsselskaper som er på det norske markedet i dag kan du gå til oversikt over alle forsikringsselskaper i Norge, hvor du finner en stor liste samt råd til å velge riktig selskap.

Du kan ofte spare penger på å samle forsikringene dine hos samme selskap

Et lite tips for å spare enda mer penger: Når du er inne på Tjenestetorget, er det smart å be om tilbud på så mange forsikringer som mulig – av dem som er aktuelle for deg, selvfølgelig. Grunnen til det, er at kunder som samler flere forsikringer på samme selskap, ofte oppnår svært fordelaktige rabatter på forsikringen sin. For eksempel kan det lønne seg å ha ulykkesforsikring, bilforsikring og innboforsikring på samme plass.

Sikkerhetstiltak gir avslag i prisen

Enda et tips: Prisen på forsikring kan bli lavere hvis du har gjort sikkerhetstiltak. I så fall må du huske å oppgi det når du legger inn anbudet ditt. For eksempel, hvis du vil ha lavere innboforsikring kan det hjelpe deg å ha gjort tiltak som blant annet installasjon av røykvarslere i alle soverom, komfyrvakt på kjøkkenet, eller at tyverialarmen er koblet til en alarmsentral. Desto flere, desto bedre.

Sammenligning av tilbudene – bør jeg velge den billigste forsikringen?

Selv om vi alle vil ha en forsikring som er så billig som mulig, så gjelder det bare hvis forsikringen faktisk dekker våre behov. Når du får tilbud fra flere forsikringsselskaper og skal sammenligne er det derfor viktig å ikke se seg blind på tallene.

Hvis en billig forsikring ikke gir deg den sikkerheten du trenger, er det bedre å øke beløpet litt – slik at du kan senke skuldrene og leve livet med vissheten om at du er trygg hvis noe skulle skje. Du kan også lese flere tips om sammenligning av forsikring på Finansportalen.no, som er en del av Forbrukerrådet.

Kvinne som sammenligner tilbud på forsikringer for å finne hva som er beste og billigste alternativ

For å bruke innboforsikring som eksempel, vil forsikringen du velger ha konsekvenser for hvor mye penger du kan få hvis hjemmet ditt blir skadet. Tenk derfor igjennom verdien på eiendelene dine. Har du rom som er nyoppusset, eller kanskje du har dyre verdisaker? Verdien på musikkinstrumenter, bunader, samleobjekter, designermøbler og lignende bør tas hensyn til når du bestemmer deg. Når du sammenligner tilbudene, husk altså at billig forsikring ikke nødvendigvis er den beste.

Best i test generelt er ikke nødvendigvis den beste forsikringen for deg

Det er lett å tenke at et forsikringsselskap som blir kåret som «best i test» automatisk er et godt valg for deg. Men det er ikke alltid tilfelle. Ikke glem at forsikring er et individuelt produkt, hvor det kan være risikabelt å velge en avtale kun basert på andres erfaringer. Det kollegaen eller foreldrene dine omtaler som sin beste forsikring, er kanskje ikke mest gunstig i ditt tilfelle.

Hvert selskap har sine egne måter å beregne priser på. Hos noen kan du oppleve at for eksempel din alder eller ditt bosted blir sterkere vektlagt, mens hos andre selskaper kan det ha mindre betydning. Hvert forsikringsselskap har sitt system, og det finnes ingen felles regel om hvordan de ulike faktorene skal vektlegges opp mot hverandre.

Dette er en av grunnene til at det er lurt å bruke Tjenestetorget. Da får du gitt riktige opplysninger til alle på en gang, og kan se hvordan de slår ut hos de forskjellige selskapene. Fokuser mest på hva som er bra og billig forsikring for nettopp deg – ikke hva som er best i test på generelt grunnlag.

Det er enkelt å bytte selskap

Hvis du ender opp med et knallgodt tilbud fra et annet selskap enn det du bruker i dag, skal du vite at det er lekende lett å bytte. Det å bytte forsikring er faktisk enklere enn mange tror. Når du inngår en avtale med et forsikringsselskap, ordner de opp med ditt gamle selskap, slik at ditt gamle kundeforhold blir riktig avsluttet og oppsigelsen trer i kraft. Du trenger altså ikke å varsle inn dette selv.

Middelaldrende herre som enkelt bytter forsikringene sine

I overgangen til en ny forsikringsavtale kan du i noen tilfeller få tilsendt en sluttfaktura, for eksempel fordi du er skyldig et beløp for inneværende periode. Utover dette, trenger du ikke å foreta deg noe annet enn å glede deg over det faktum at du har fått en bedre deal.

Sjekk forsikringene dine regelmessig

Visste du at forsikringsselskapene øker premien du betaler hvert år? Likevel har de en gjennomsnittlig kunderetensjonsrate på hele 84 %, noe som gjør bransjen til den med aller lavest kundefrafall av dem alle. Hvis det er en stund siden sist du tok en sjekk, kan du altså oppleve å få deg en positiv overraskelse.

Vi anbefaler at du sjekker din leverandør opp mot konkurrenter årlig, for å passe på at du ikke betaler for mye. Mange norske familier og husstander sparer tusenvis av kroner i året på dette. Siden det ikke koster noe å motta tilbud på forsikring ved å sette de ut på anbud, kan du like gjerne ha det som en fast rutine.

Oversikt, ulike typer forsikringer

Her har vi satt opp en liste med vanlige forsikringer. Du kan klikke på dem for å lese mer. Husk at du ofte får rabatt ved å samle forsikringene på ett sted, men kjøp bare dem du trenger.

Ved å klikke deg inn på lenkene ovenfor kan du lære alt du trenger å vite om de ulike forsikringene.

Oppsummering: Nå vet du hvordan du får beste og billigste forsikring

Nå har vi vært igjennom de viktigste tingene å tenke på når du skal velge forsikring, samt hvordan du får de beste tilbudene.

Hvis det er en ting vi håper at du sitter igjen med fra denne artikkelen, er det at du kan bruke Tjenestetorget.no gratis så ofte du vil, til å sette alle forsikringene dine ut på anbud. Sammenlign selskapene, så får du din helt personlige «best i test» basert på dine egne opplysninger.

Så blir det opp til deg om du vil bytte forsikring eller beholde den du har. Ingen forpliktelser, bare muligheter. Vi håper at denne muligheten til enkelt å sammenligne tilbudene hjelper deg å finne en god og billig forsikring som passer til akkurat deg.