Den store guiden for MC-forsikring: Slik får den beste forsikringen til din motorsykkel – til lavest mulig pris

Har du kjøpt deg motorsykkel og tenker på å kjøpe MC-forsikring? Da lurer du sikkert på hvor mye den vil koste og hvordan du får en god deal. En motorsykkelforsikring skal gi deg økt trygghet, men samtidig være billig. Er du interessert i tips til hvordan du får den beste forsikringen?

Vi har samlet tips til deg med MC eller lett MC, slik at du enklest mulig kan få en god forsikring. I denne artikkelen tar vi for oss hva motorsykkelforsikring dekker, hvilke priser du kan regne med, hvem som tilbyr anerkjente MC-forsikringer i Norge og hvordan du går frem for å få de rimeligste tilbudene fra kjente forsikringsselskaper som Gjensidige, If og Storebrand.

Med våre tips kan du oppnå et bedre resultat enn hva du ville fått med en generisk MC forsikringskalkulator, fordi vi baserer rådene våre på din individuelle situasjon, fremfor et gjennomsnitt som ikke nødvendig passer for deg.

Uten mer om og men: slik finner du beste og billigste MC-forsikring!

Hva dekker motorsykkelforsikring?

En motorsykkelforsikring ligner mye på en bilforsikring. Forsikringene kommer i ulike pakker, hvor noen dekker mer enn andre. Som standard kaller vi disse pakkene for ansvarsforsikring, delkasko og (full) kasko.

I tillegg til disse tre, er det vanlig at forsikringsselskapene har en ekstra forsikring som dekker enda mer enn full kasko, ofte kalt super, pluss eller lignende.

Paraply over rød motorsykkel som illustrerer MC-forsikring

Forskjellen på ansvar, delkasko og full kasko

Det som skiller disse forskjellige forsikringstypene fra hverandre, er hvor god dekning de gir. En ansvarsforsikring dekker kun utgiftene til skader på andres eiendeler, samt personskader på andre. Ansvarsforsikringen slår inn for eksempel hvis du kjører på og skraper opp en annen bil på en p-plass.

Delkasko og full kasko dekker også i varierende grad skader på din egen motorsykkel, og skader på deg selv. De kan også dekke tyveri og hærverk. Full kasko er den du betaler mest for, men som også gir deg den høyeste tryggheten. Konkret hva som inngår i hvilken forsikring, varierer fra selskap til selskap.

Dette påvirker pris på MC-forsikring

Prisen på MC-forsikringen din avgjøres blant annet av hvor god dekning du skal ha, hvilken egenandel du velger, samt faktorer som:

  • Hva slags motorsykkel du har
  • Hvor gammel motorsykkelen din er
  • Hvor gammel du er
  • Hvor lenge du har hatt MC-lappen
  • Hvor lenge du har hatt forsikring, og eventuelle bonuser

Om såkalt MC forsikringskalkulator

Det er mange som søker på nettet etter en MC forsikringskalkulator for å finne den beste prisen, men det har sine svake sider. Som vi så i forrige avsnitt er prisen avhengig av en rekke faktorer. Kalkulatorer for motorsykkelforsikring baserer seg derimot ofte på et standardeksempel.

Utgangspunktet kan for eksempel være en voksen mann på 45 år som har 50 % i bonus. Hva om du er 16 år, skal forsikre en lett MC og ikke har bonus? Da blir prisen helt forskjellig.

MC / motorsykkel og kalkulator som viser forsikringskalkulator til motorsykkel

De mest nøyaktige opplysningene får du ved å be om skreddersydde tilbud fra hvert forsikringsselskap. Dette kan være en møysommelig jobb hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det effektivt, men nedenfor viser vi hvordan du kan få helt oppdatert pris-info som er mer pålitelig enn en forsikringskalkulator

Slik får du beste og billigste MC-forsikring

Pokal og medalje, og skilt hvor det står beste og billigste mc-forsikring i store bokstaver

Den billigste og beste MC-forsikringen får du ved å sette forsikringen din ut på anbud med Tjenestetorget, som er en gratis og norsk løsning for privatpersoner som deg. Slik gjør du det:

  1. Gå til Tjenestetorget.no
  2. Fyll ut skjema med hvilken forsikring du er interessert i, og litt om deg
  3. Forsikringsselskapene får beskjed, og sender deg sine beste tilbud tilpasset dine ønsker
  4. Du mottar tilbudene og kan vurdere dem i ro og mak hjemmefra

Du kan velge hvilket tilbud du vil, eller ingen av dem.

Det er gratis og uforpliktende å bruke Tjenestetorget. Grunnen til at det er gratis, er at forsikringsselskapene ser denne siden som en mulighet til å få nye kunder. Men de vet også at de må gi et knakende godt tilbud for at du skal velge dem. Dermed blir det en vinn-vinn-situasjon hvor alle sparer tid og penger.

PS: Er du usikker på hvilke forsikringer du egentlig trenger? Se vår oversikt over forsikringer, hvor vi har samlet alle de ulike forsikringene du kan tegne.

Forsikring til lett MC

Lett MC er spesielt populært blant ungdom og unge voksne. For mange er dette første møte med motorisert kjøretøy og livet som sjåfør. I likhet med bil, er det påbudt med ansvarsforsikring. Men for mange kan det også være en god idé med delkasko eller full kasko også på lett MC.

Ettersom Tjenestetorget.no er lett og gratis å bruke, anbefaler vi at du sammenligner priser og vilkår på flere forsikringstyper. Kanskje skiller det mindre enn du tror mellom ansvar og delkasko. Viktigst er å velge det som gir deg tilstrekkelig trygghet og samtidig en rimelig og forsvarlig pris. Spesielt blant dem i aldersgruppen 18-20 vil kanskje prisen spille kraftig inn i vurderingen.

Kjente tilbydere av forsikring til motorsykkel i Norge

Nedenfor har vi samlet de største tilbyderne av MC-forsikring i Norge. Dette er kun en kort oppsummering av hvert selskaps forsikringstilbud. Vi oppfordrer deg til å sette deg grundigere inn i forsikringene hvis du er interessert i å kjøpe eller bytte MC-forsikring.

If MC-forsikring

If har de tre vanlige MC-forsikringene: ansvar, delkasko og kasko. På full kasko inngår kollisjoner, velt og utforkjøringer, samt skader som oppstår ombord på ferge og tog. I tillegg kan man velge tilleggsforsikring for motor- og girskader. MC-forsikringen hos If inkluderer fri kjørelengde. If opererer med samme bonus på MC som på bil.

Gjensidige

Gjensidiges MC-forsikringer heter MC Ansvar, MC Delkasko og MC Kasko. På full kasko dekkes kollisjon, velt og utforkjøring. Som kunde får man mulighet til å justere opp beløpet for å dekke ekstrautstyr eller ombygging. Hvis man ikke eksplisitt ber om et høyere beløp, er standardbeløpet 10 000 i skrivende stund.

Storebrand

Storebrands MC-forsikring dekker lett og tung motorsykkel, ATV og snøscooter inntil 175 HK. Også her finnes de vanlige forsikringsalternativene ansvar, delkasko og kasko. Med full kasko dekkes også veihjelp i Europa. For å få kjøpt MC-forsikring (eller ATV eller snøscooter) må du ha bilforsikring i Storebrand.

Andre forsikringsselskaper

Det finnes langt flere tilbydere av MC-forsikring enn de tre ovenfor. Ønsker du å sjekke ut flere kan du gå til oversikten over alle forsikringsselskaper i Norge.

Oppsummering: Dette har vi lært om motorsykkelforsikring

I denne artikkelen har du forhåpentligvis lært en hel del om motorsykkelforsikring.

Vi begynte med å se på hva MC-forsikring (både «vanlig» motorsykkel og lett-MC) normalt dekker. Typisk vil det være snakk om skader på sykkelen, skader på andres eiendeler og skader på deg selv og andre, avhengig av hvilken dekning du velger.

Vi har også lært hva som påvirker pris på motorsykkelforsikring. Noen av de faktorene som kan avgjøre prisen, er alderen din, hva slags motorsykkel eller lett MC du kjører, samt hvor lenge du har hatt forsikring.

For deg som er opptatt av å finne beste og billigste motorsykkelforsikring, har vi et råd: Fremfor å bruke en MC-forsikringskalkulator, som ofte er upresis, bør du bruke Tjenestetorget sin anbudstjeneste for forsikringer. Her kan du sende inn dine opplysninger og ønsker, og motta tilbud fra kjente forsikringsselskaper som Gjensidige, If, og Storebrand.

Lykke til med å velge motorsykkelforsikring. Uansett hvor god dekning du velger – husk å kjøre forsiktig.