Stor oversikt over alle forsikringsselskap i Norge

Logoer av ulike forsikringsselskap i Norge på lyseblå bakgrunn

Ønsker du en oversikt over norske forsikringsselskaper, eller er du interessert i å finne ut hvilket forsikringsselskap som er det beste for deg? Les videre, så finner du både en nyttig oversikt over forsikringsselskapene i Norge, og tips til hvordan du velger det beste alternativet.

Vi viser deg også hvilke forsikringsselskaper som er de største, hvilke forsikringer det er vanlig å ha, og gir deg råd om hva du bør tenke på hvis du skal velge eller bytte forsikringsselskap.

Liste over alle forsikringsselskap på det norske markedet

Det finnes over 20 forsikringsselskaper i Norge, og de fire største er Gjensidige, If, Tryg og Fremtind (Sparebank 1 og DNB). Her er en oversikt over store og små forsikringsselskaper i Norge, i alfabetisk rekkefølge:

Assuranceforeninger

Assuranceforeninger tilbyr sjøforsikring og rederansvar til rederier, offshoreindustrien og andre bedrifter på havet. Disse foreningene er ofte organisert som gjensidige selskap. Her er de største i Norge, som for øvrig også er store på verdensbasis:

Tidligere forsikringstilbydere

Det finnes flere forsikringsselskaper i Norge som har blitt kjøpt opp, byttet navn eller rett og slett lagt ned. I listen nedenfor finner du en oversikt over tidligere tilbydere av forsikring. Trykk på lenkene hvis du ønsker mer informasjon om de enkelte aktørene.

Største forsikringsselskap i Norge

Hvert år blir det målt hvilke forsikringsselskaper som har størst markedsandeler – med andre ord hvilke som er de største forsikringsselskapene i Norge. De siste årene har markedet vært dominert av fire store, men det har også vært en tendens til at flere mindre forsikringsselskaper vokser frem. Du finner flere tall hos Finans Norge.

I 2023 var Norges største forsikringsselskaper (markedsandel i parentes):

 1. Gjensidige (26,3 %)
 2. If (21,3 %)
 3. Fremtind Skadeforsikring – Sparebank 1 Gruppen og DNB (14,7 %)
 4. Tryg (13,4 %)
 5. Øvrige selskaper (24,2 %)

Under øvrige selskaper, som totalt utgjør cirka en fjerdedel av markedet, finner vi blant annet Eika, Frende, Storebrand, Protector, KLP og Codan.

Er de største forsikringsselskapene best?

Det er ikke bestandig slik at de største forsikringsselskapene i Norge automatisk er de billigste eller beste for deg. Det kan like gjerne være attraktive tilbud hos de mindre selskapene.

Hvert forsikringsselskap har sine egne systemer for risikovurdering og beregner dermed din individuelle pris ulikt. Mens det ene selskapet kan legge stor vekt på for eksempel alderen din, kan det andre selskapet tillegge det mindre viktighet og heller fokusere mer på sikkerhetstiltak eller noe annet.

Det er med andre ord gjerne de samme parametrene som teller hos alle forsikringstilbyderne, men hvordan de forholder seg til opplysningene varierer. Derfor er det smart å alltid sammenligne tilbudene fra flere selskaper før man bestemmer seg for hvor man vil være kunde.

Hvilke forsikringsselskap har mest fornøyde kunder?

Ifølge Norsk Kundebarometer hadde følgende forsikringsselskaper de mest fornøyde kundene i 2023:

 1. Gjensidige
 2. If Forsikring
 3. Tryg
 4. Fremtind

Går vi til EPSI Norway sin undersøkelse for 2023, er topp 3-listen slik:

 1. JBF
 2. KLP
 3. Frende

Kundetilfredshet er en av flere argumenter som kan hjelpe deg å velge forsikringsselskap hvis alle andre vilkår er like. Men hvis du er ute etter billig forsikring: ikke gå i fella og velg et selskap kun på grunn av hyggelig service, dersom det gir deg dyrere regninger. Sjekk den faktiske prisen du vil ende opp med å betale, og la dette være det viktigste vurderingsmomentet.

Vi anbefaler at du sammenligner tilbud fra flere aktører før du bestemmer deg. Det er raskt og enkelt! Gå til Tjenestetorget.no. Der kan du legge inn dine opplysninger og få tilbud fra flere forsikringsselskaper, gratis og uforpliktende.

Når du bruker Tjenestetorget, vet forsikringsselskapene at de må konkurrere med hverandre om å gi deg det beste tilbudet. Derfor får du ofte en ekstra god avtale på denne måten. I tillegg sparer det deg mye tid kontra å skulle kontakte ett og ett selskap selv.

Hva bør man ta hensyn til ved valg eller bytte av forsikringsselskap?

Noen ganger kan det være mye å spare på å bytte forsikringsselskap. Eller kanskje er du ung og skal velge forsikringsselskap for første gang? Her er det viktigste å tenke på:

 • Hvilke forsikringer trenger du? Pass på at du ikke er dobbeltforsikret.
 • Hvor god er dekningen, hva må du betale i egenandel hvis noe skjer?
 • Hvor mye koster forsikringen i løpet av et år?

Sett deg godt inn i vilkårene som gjelder for forsikringen, slik at du forstår hva som skal til for å få penger hvis noe skulle skje. Vi anbefaler også at du skiller mellom store og små ulykker/skader, og vurderer hva du reelt sett kan betale for selv gjennom en bufferkonto, og hva du virkelig trenger å forsikre (som for eksempel boligen).

Ulike typer forsikringer

Usikker på hvilke forsikringer du egentlig trenger? Les mer om de vanligste type forsikringene du kan tegne i listen nedenfor:

Slik finner du det beste forsikringsselskapet for deg

Nå har du fått en oversikt over alle forsikringsselskap i Norge, og hvilke som kommer best ut på ulike målinger.

Når alt kommer til alt, anbefaler vi at du setter flere selskaper opp mot hverandre før du bestemmer deg. Bruk Tjenestetorget.no til å hente inn de mest fordelaktige tilbudene, og ta med deg de gode rådene fra denne artikkelen til å sortere og ta en beslutning. Hvis du ikke er fornøyd med tilbudene, eller er usikker på hva du skal velge, står du fritt til å ignorere alle tilbudene du får.

Tilbudene som kommer din vei gjennom Tjenestetorget er kun fra anerkjente norske forsikringsselskaper som du vil finne igjen i listen lenger opp i artikkelen. Du kan bruke tjenesten så ofte du vil, uten at det koster deg noe. Veldig praktisk for deg som liker å ha oversikt, og som vil spare tid og penger.

Lykke til med å finne det beste forsikringsselskapet for deg.