Bilforsikring kalkulator – slik beregner du raskt og enkelt

bilforsikring kalkulator

På jakt etter bilforsikring-kalkulator? Flere forsikringsselskaper har forsikringskalkulator for bil på nettsidene sine. Dessverre kan de være ganske unøyaktige.

Så, hvordan sikrer du at tilbudene du får oppgitt stemmer så bra som mulig med virkeligheten? Vi har et par tips til deg som er interessert i å beregne pris på forsikringen, slik at du ikke betaler mer enn nødvendig.

I denne artikkelen får du både en oversikt over norske kalkulatorer for bilforsikring, råd til hva du bør tenke på når du skal kjøpe bilforsikring, og anbefalinger til hva annet du kan gjøre for å skaffe deg den rimeligste avtalen på en enkel måte. Med mange forsikringsselskaper på markedet, er det nemlig fullt mulig for deg å få dem til å konkurrere med hverandre om å gi deg et ekstra godt tilbud.

En forsikringskalkulator for bil kan muligens hjelpe deg et stykke på veien, men vi foreslår noen smartere triks nedenfor.

Dette må du vite om forsikringskalkulator for bil

For det første må vi være tydelige på at en forsikringskalkulator for bil kan gi deg et omtrentlig prisnivå, men vil ikke kunne være 100 % til å stole på.

Til det, er det for mange variabler som ikke blir medregnet i en kalkulator. En kalkulator blir litt som en «test deg selv» på internett: Den baserer seg på noen få nøkkelopplysninger, mens en ordentlig gjennomgang av dine eksakte opplysninger må til for å få et reelt resultat. Kalkulatoren gjør beregninger basert på gjennomsnittstall, og tar ikke nok hensyn til situasjonen din til at du kan stole på resultatet.

For å få vite nøyaktig hvor mye bilforsikringen vil koste, må du nesten innhente tilbud personlig. Heldigvis finnes det en enkel måte å gjøre det på.

Slik finner du ut nøyaktig hvor mye bilforsikringen din vil koste deg

Stadig flere innser hvor lett de kan beregne nøyaktig hvor mye bilforsikring koster hos de ulike selskapene. Her er Forbrukerguidens anbefaling: bruk Tjenestetorget.

Den norske nettsiden Tjenestetorget.no er utviklet for å hjelpe forbrukere med å hente inn og sammenligne tilbud fra flere selskaper på en gang. Dette er en populær tjeneste å bruke, både fordi den er gratis og uforpliktende, og fordi den har samlet de kjente forsikringsselskapene på ett og samme sted.

For å få reelle tilbud på bilforsikring, kan du gå inn på Tjenestetorget og fylle ut dine opplysninger i et skjema. Når du har sendt inn skjemaet, er det bare å vente på at tilbudene skal komme til deg. Det er enkelt og ryddig, samtidig som du har en ekstra fordel: Forsikringsselskapene som sender deg tilbud, vet at de konkurrerer med hverandre. Dermed er de opptatt av å gi deg et ekstra godt tilbud for å «vinne» deg som kunde. Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller ignorere dem.

Etter vår mening er Tjenestetorget.no bedre enn bilforsikring-kalkulatorer: Med ett skjema kan du raskt og enkelt sjekke tilbudene til de forskjellige forsikringsselskapene – samtidig som du er sikker på at tallene faktisk gjelder deg spesifikt.

Dette må du ta stilling til når du skal ha bilforsikring

Når du skal fylle ut skjemaet hos Tjenestetorget, må du på forhånd ha tatt noen valg, slik at selskapene vet hva de skal beregne ut ifra:

  • Skal du ha ansvarsforsikring, delkasko, kasko eller utvidet kasko/superkasko? Ansvarsforsikringen er påbudt, men mange ønsker dekning for flere skader/ulykker. Jo mer bilforsikringen skal dekke, desto høyere blir prisen på bilforsikring. Ønsker du leiebil ved skade? I så fall skal du trolig ha kasko eller utvidet kasko.
  • Vil du ha en høyere eller lavere egenandel? Hvis du har råd til en høyere egenandel er det ofte å anbefale, ettersom det kan gi en betydelig billigere forsikringssum.
  • Hva er din årlige kjørelengde? Du trenger selvsagt ikke et nøyaktig antall kilometer. Men tenk igjennom om du kjører mer eller mindre enn gjennomsnittet, som for tiden ligger rundt 12 000 kilometer i året.

Oversikt, ulike kalkulatorer for bilforsikring

En forsikringskalkulator for bil vil ikke gi deg like eksakte tilbud som du kan oppnå ved å legge ut forsikringen på anbud og få personlige tilbud. Men du kan likevel få en pekepinn på prisnivået. Her er noen kalkulatorer du kan sjekke ut:

Oppsummering: Dette har vi lært om bilforsikring-kalkulator

Bilforsikring-kalkulatorer kan gi deg et veiledende prisnivå på bilforsikringer basert på gjennomsnittstall fra forsikringsselskapene. Men de kan dessverre ikke beregne nøyaktige tilbud som er tilpasset deg. Derfor anbefaler vi at du ikke nøyer deg med kun å se på forsikringskalkulator for bil, men at du setter bilforsikringen ut på anbud med Tjenestetorget.

Tjenestetorget.no gir deg muligheten til å sammenligne tilbud fra kjente forsikringsselskaper i Norge, uten at du selv trenger å oppsøke hvert enkelt av dem. Du forholder deg kun til én nettside og ett skjema, og selskapene konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet. Dette er en enkel og effektiv måte å få vite riktig pris på, samtidig som det sparer deg for både tid og penger i prosessen. Lykke til med bilforsikringen din.