Dyreforsikring: Guide for forsikring av dyr

kjæledyr på rosa bakgrunn som representerer dyreforsikring

Usikker på hvilken dyreforsikring du skal velge eller hvem som er best i test? Kanskje er du i tvil om det egentlig er nødvendig å ha i ditt tilfelle?

Med en dyreforsikring får du økonomisk trygghet dersom katten, hunden eller hesten din blir syk. Samtidig er ikke denne tryggheten gratis – du må tross alt betale en fast utgift til forsikringsselskapet.

Det er store forskjeller i pris på dyreforsikring, avhengig av hvor mye sikkerhet du ønsker å ha. Derfor lønner det seg å velge riktig type forsikring for deg og ditt dyr, og ikke minst vite hvordan du tegner den så billig som mulig. Dessuten må du være oppmerksom på vilkårene.

Mye å gape over? Heldigvis har du kommet til rett sted.
I denne guiden gjennomgår vi hvilke dyr du bør forsikre, hva du kan få dekket gjennom dyreforsikring og hva som påvirker prisen du betaler fra måned til måned.

Ikke minst viser vi deg hvordan du får den beste dyreforsikringen på markedet – til lavest mulig pris.

La oss sette i gang.

Hvilke dyr bør du forsikre?

De vanligste dyrene å forsikre, er nok de mest populære kjæledyrene: hunder og katter. Men de fleste forsikringsselskapene som tilbyr dyreforsikring, har også hesteforsikring, og i enkelte tilfeller forsikring for fugler og smådyr.

Hvorvidt du bør forsikre dyret ditt, kommer an på hvor høy økonomisk risiko du er villig til å ta. En forsikring er en nokså billig investering som gjør at du unngår høye veterinærregninger. Veterinærkostnader er nok hovedårsaken til at mange velger å forsikre dyrene sine.

Det kan også gi trygghet å være forsikret dersom du for eksempel driver med oppdrett, jakt eller har andre typer bruksdyr hvor en skade kan få store konsekvenser økonomisk. Forsikringen er i tillegg god å ha dersom du for eksempel har et kostbart kjæledyr (for eksempel rasekatt) som du ønsker å få økonomisk erstatning for hvis den går bort.

Hvis du er ute etter guider rettet spesifikt for ditt dyr, sjekk ut artiklene hundeforsikring og forsikring av katt.

Slik finner du beste dyreforsikring

Tjenestetorget.no kan du sende én forespørsel og få tilbud fra flere forsikringsselskaper på en gang. Dette gir deg en gyllen mulighet til å sammenligne vilkår, dekning og priser, og velge den beste dyreforsikringen for deg og ditt kjæledyr.

Tjenestetorget fungerer så godt fordi de har samlet alle de store og profesjonelle forsikringsselskapene på samme plass. Selskapene vet at de konkurrerer med hverandre om å levere forsikring til deg, og derfor får du ekstra gode tilbud. Dette er kjøpers marked, og du står fritt til å takke ja til hvem du vil, eller ignorere alle tilbudene.

Tjenestetorget er gratis å bruke, og anbefales for å få oversikt over alle relevante tilbud på en rask og presis måte. Denne er med andre ord en fin metode for å oppnå en god og billig dyreforsikring.

Hva dekker en dyreforsikring?

En dyreforsikring kan dekke mye eller lite, avhengig av hva du ønsker. For dem med en eller flere vanlige huskatter er kanskje behovet mindre enn for dem med jakthund, rasekatt, avlsdyr, papegøye eller hest.

Et tips er å velge forsikringen med dekning som gir deg lavest mulig risiko. Hvis du har et dyr som ofte innebærer store kostnader, bør forsikringen dekke litt mer.

Utgifter til veterinær og behandling

En standard behandlingsforsikring (eller veterinærforsikring som det også kan kalles) gjør at du slipper å betale for hele veterinærregningen, for eksempel ved undersøkelser, enkle behandlinger, operasjoner og medisinering. Du slipper unna med kun en egenandel.

Denne dyreforsikringen bør de fleste dyreeiere ta seg råd til, for de fleste dyr må innimellom til dyrlegen – og det blir fort kostbart.

Livsforsikring

En livsforsikring vil gi deg en engangsutbetaling dersom dyret dør, eller forsvinner. Livsforsikring er spesielt viktig for dyreeiere med kostbare dyr eller bruksdyr. Det er mindre vanlig å kjøpe livsforsikring for vanlig huskatt, mens mange rasekatteiere ønsker det.

Driver du for eksempel med oppdrett, eller kanskje du har førerhund eller travhest, er livsforsikring absolutt verdt å se nærmere på, siden disse gjerne gir høy økonomisk belastning ved dødsfall.

Spesialforsikringer

Spesialforsikringer (kalles også tilleggsforsikring) er et eget segment innenfor dyreforsikring. Den går utover de vanlige dekningene i behandlingsforsikring og livsforsikring, og er gjerne knyttet til en spesiell type dyr.

Et eksempel kan være en spesialforsikring som gir fødselshjelp og eventuell erstatning til rasekatter som benyttes til avl. Et annet eksempel kan være foster- og føllforsikring for deg som er hesteeier, eller en forsikring som dekker undersøkelser og behandling av skjulte feil på dyret.

Dette påvirker prisen

Det finnes ikke en pris på dyreforsikring som er «standard» i markedet. Til dette, er det for mange variabler. De viktigste tingene som bestemmer hva dyreforsikringen kommer til å koste, er hva slags forsikring du har valgt, dekningsområde, forsikringsbeløp, din egenandel, og alderen på dyret. Som regel øker forsikringspremien (din månedlige utgift til forsikringsselskapet) med dyrets alder.

Vi anbefaler deg å alltid se nøye gjennom vilkårene på forsikringstilbudet før du takker ja. Dersom du bare ser på prisen, kan du fort bli lurt til å velge en forsikring som ikke gir deg den dekningen du egentlig trenger.
Du kan holde forsikringspremien lavere ved å ha en høyere egenandel. Dette blir altså en avveining du selv må ta stilling til, avhengig av hva som blir best for deg.

Hvilken dyreforsikring er best i test?

Hvilken dyreforsikring som er best i test varierer fra år til år. Det er flere som utfører en årlig test av dyreforsikring for å sammenligne tilbudene og kåre en slags vinner. Men er dette informasjon du skal stole på?

Den beste dyreforsikringen kan defineres ulikt: Man kan velge å fokusere på kundeomtaler, prisnivå, service, dekningsområde eller noe annet. I tillegg har man beregnet resultatet basert på opplysninger som skal representere en gjennomsnittskunde – hun eller han kan være helt annerledes enn deg og ha vidt forskjellige behov.

Med andre ord: «Best i test» dyreforsikring for noen er ikke nødvendigvis best i test for deg.

I og med at det er vanskelig å gi en fasit som stemmer for alle, anbefaler vi at du heller legger hovedvekt på de faktiske tilbudene du får fra forsikringsselskapene. Bruk Tjenestetorget til å hente inn og sammenligne tilbudene på ett sted. Husk å se på både pris og dekning før du bestemmer deg for hvilken forsikring som er best for deg.

Dette har vi lært om dyreforsikring

I denne artikkelen har vi lært at den beste dyreforsikringen er den som er riktig for deg. Vi har terpet på hvor viktig det er å se på både dekning og pris, ikke bare være opptatt av en billig dyreforsikring. Når det er sagt, har vi vist deg hvordan du får en billig forsikring når du vet hva du er ute etter.

Vi har gjennomgått forskjellen på behandlingsforsikring, livsforsikring og spesialforsikringer, og snakket om hvordan Tjenestetorget.no er ypperlig for å be om tilbud fra flere selskaper på en gang. Tjenestetorget er gratis og uforpliktende, og fritt frem å bruke for alle som ønsker det.

For å oppsummere, vil vi anbefale alle dyreeiere å ha en behandlingsforsikring. Hvis du har kostbare dyr eller bruksdyr, bør du også se på livsforsikring og eventuelt tilleggsforsikringer. Uansett hvilken dyreforsikring du går for – test hvor du kan få den beste avtalen før du takker ja til et tilbud. På den måten får du både en god pris, og en forsikring som gir deg trygghet i hverdagen.