Katteforsikring: Alt du trenger å vite om forsikring av katt

forsikring av katt og katteforsikring

Lurer du på hva som inngår i en katteforsikring, og om forsikring av katt er noe du bør prioritere? Da er du kanskje også interessert i å vite hvordan du oppnår beste pris på forsikringen? Denne artikkelen gir deg svarene.

Som et supplement til forsikringsselskapenes egne infosider, og alskens best i test-artikler, vil vi gi deg et overblikk over hva en katteforsikring innebærer, og hvordan du velger den beste.

Hvis du er en av de over 500.000 nordmenn som er katteeiere, er du sikkert opptatt av at pus skal ha et godt liv – men også at du skal slippe å blakke deg helt på å holde kjæledyret friskt og lykkelig.

I denne artikkelen vil vi gjennomgå forskjellen på behandlingsforsikring og livsforsikring, og hvilke tilleggsforsikringer som finnes på markedet. Vi diskuterer om det lønner seg å forsikre katten, hva som påvirker prisen, og hvordan du får en god forsikringsavtale.

Hva dekker katteforsikring?

En katteforsikring (en av de vanligste dyreforsikringene) kan kort sagt deles inn i to hovedtyper: Behandlingsforsikring og livsforsikring. Behandlingsforsikringen dekker kostnader til for eksempel veterinærbehandling etter skader eller i forbindelse med sykdom, mens livsforsikring gir en engangssum ved dødsfall.

Det er vanlig at forsikringsselskapene har egne forsikringstilbud for deg med rasekatt, eller deg som driver med oppdrett. Noen selskaper har også en kombinert hunde- og katteforsikring.

Behandling og veterinær

Behandlingsforsikring kalles også noen ganger for veterinærforsikring. Denne forsikringstypen dekker veterinærutgifter og medisiner. Hvis du er dyreeier, vet du at slike regninger fort kommer opp i høye beløper. Derfor er det mange som sparer inn forsikringsbeløpet hvert år. Forsikringen fungerer ofte slik at du velger et maksbeløp per år som du er forsikret for, samt at du velger egenandel.

Alle forsikringsselskaper har litt ulike vilkår, men det er vanlig at blant annet røntgen, CT, fysioterapi og tannbehandlinger kan inngå i en behandlingsforsikring.

Livsforsikring

En livsforsikring for katt kan også kalles en dødsfallforsikring. Denne gir et utbetalt engangsbeløp hvis katten dør på grunn av skader, sykdom eller må avlives av dyrevernmessige grunner. Livsforsikringen vil også ofte dekke forsvinning – altså hvis katten blir sporløst borte over en lengre periode. Sjekk med ditt valgte forsikringsselskap for å lese om deres vilkår, da disse kan variere.

Tilleggsforsikring

Utover de vanligste katteforsikringene er det mulig å kjøpe tilleggsforsikring som dekker særskilte behov. Disse er gjerne aktuelle for rasekatt-eiere, og dem som driver med katteoppdrett, men det kan også være interessant for katteeiere med dyr som for eksempel har spesielle utfordringer (arvelig sykdom og lignende).

Tilleggsforsikringer dekker gjerne flere behandlinger, eller spesialbehandlinger. Vi kan nevne fødselshjelp eller keisersnitt, fertilitetsundersøkelser og erstatning ved sterilitet.

Lønner det seg å forsikre katten?

For de fleste katteeiere som er glad i katten sin kan en behandlingsforsikring være en fornuftig investering, rett og slett fordi sjansen er så høy for at du får store veterinærutgifter. En livsforsikring vil være spesielt gunstig for deg med dyre rasekatter. Tilleggsforsikringer er absolutt verdt å se på for deg med oppdrettskatt eller rasekatt.

Alt i alt anbefaler vi katteforsikring – så lenge du finner den som passer for ditt behov. Husk at du kan velge egenandel selv, og dermed påvirke den økonomiske risikoen og belastningen.

Dette påvirker prisen

Pris på forsikring av katt varierer etter hvilken forsikring man velger. Men det er også flere elementer som påvirker endelig katteforsikringspris. Kattens alder er en av de tingene du ikke kan påvirke selv, men som har betydning for prisen. Du kan vanligvis forsikre katten for en rimelig pris fra den er 2-3 måneder gammel, og så øker prisen gradvis med alder.

Andre ting som spiller inn, er hvilken dekning forsikringen skal ha og hvor høy egenandelen din skal være. Dette kan du velge selv. En katteforsikring som dekker mange typer skader, uhell og sykdommer, koster mer enn en enklere veterinærforsikring. Har du en høy egenandel, blir forsikringspremien (din månedlige utgift til forsikring) lavere.

Hvilken forsikring for katt er best i test?

Det er vanlig å forsøke å kåre beste katteforsikring, og flere nettsteder gjør dette – gjerne med nye tester hvert år. Resultatet kan variere fra gang til gang, og ikke minst fra test til test. Det endelige resultatet fra testene kommer an på hvilken egenandel og dekning de har lagt til grunn, og konklusjonene kan derfor avvike fra din egen situasjon.

Du må gjerne lete frem tester og bruke dem som et utgangspunkt hvis du vil, men ikke se deg blind på dem – stol heller på de reelle tilbudene du får direkte fra forsikringsselskapet. Du gjør selv den mest nøyaktige og beste katteforsikrings-testen ved å sette forsikringen din ut på anbud.

Slik finner du beste katteforsikring for deg

For å finne den beste katteforsikringen må du ta hensyn til din egen ønsker, og din egen katt. Når du har bestemt deg for hvilken dekning og egenandel du ønsker, kan du gå til Tjenestetorget.no og fylle ut et skjema. Da blir opplysningene dine sendt ut til flere forsikringsselskaper, og disse kommer tilbake til deg med uforpliktende tilbud. Tilbudene du mottar er reelle, og du kan takke ja eller nei til dem.

Fordi forsikringsselskapene vet at de er i en konkurransesituasjon når de er på Tjenestetorget, vil de gjerne sende ut sine beste tilbud via denne plattformen. Vi anbefaler derfor Tjenestetorget for å få den gunstigste avtalen. Ikke minst er det en rask og gratis tjeneste, så her har du ingenting å tape.

PS: Er du usikker på hvilke forsikringer du trenger, har vi laget en oversikt over alle de forskjellige forsikringene.

FirstVet

De fleste forsikringsselskaper har FirstVet som en del av sitt forsikringstilbud. Dette er FirstVet:

Noen ganger kan du bli urolig for at noe er galt med pus. Kanskje kommer den inn fra slåsskamp og er medtatt, eller kanskje den lager andre mjauelyder enn normalt? Hvis du er usikker på om katten er tilstrekkelig skadet til at du trenger en dyrlege, er FirstVet god å ha.

FirstVet er en tjeneste som lar deg snakke med en veterinær på telefonen, uten å måtte booke en time hos den lokale dyrlegen din først. Dermed kommer du kjapt i kontakt med en fagperson som kan hjelpe deg å avgjøre om pus trenger en tur til dyrlegen eller ikke – eller om du kan gjøre noe for å hjelpe katten din der og da.

Oppsummering: Dette har vi lært om katteforsikring

Forsikring av katt er noe alle katteeiere bør vurdere. I denne artikkelen har vi sett på ulike katteforsikringer og hva som påvirker prisen. Vi har gjennomgått gode grunner til å ikke kun basere seg på «best i test», men å vektlegge reelle tilbud som er tilpasset deg og din katt.

Vi viste deg hvordan du setter forsikringen ut på anbud for å få skreddersydde tilbud med rimelige priser. Nå vet du at du kan bruke Tjenestetorget.no til å hente inn tilbud fra flere selskaper på en gang, og at dette er den enkleste og kjappeste måten å finne den beste forsikringen på. Denne anbudstjenesten er gratis, og du kan bruke den så ofte du vil.

Vi har også lært hva FirstVet er, og at du bør sjekke om ditt forsikringsselskap tilbyr denne tjenesten. Da gjenstår kun å si lykke til med å finne en katteforsikring som du og pus blir fornøyd med.