Troll Forsikring logo hvit bakgrunn mørkeblå tekst

Troll Forsikring

Troll Forsikring er et tidligere norsk forsikringsselskap. Selskapet tilbød livs- og skadeforsikringer til privatpersoner og næringslivet. I 2018 ble Troll kjøpt opp og kundene overført til det nye eierselskapet.

Stein Erik Hagen, med sitt investeringsselskap Canica, tok initiativ til å starte Troll som en utfordrer til de største aktørene i forsikringsbransjen. Selskapet ble offisielt registrert i 2007, men selve virksomheten begynte ikke før i 2012.

En sentral del av konseptet var å kun ha tilstedeværelse på nett. Tanken var å kunne tilby lavere priser ved å unngå utgiftene med fysiske kontorer. Samtidig skulle det være fokus på å utvikle brukervennlige nettsider som gjorde det enkelt å være kunde. I en periode var Troll også leverandør av forsikringer for den tidligere forsikringsaktøren Komplett Forsikring.

I mars 2018 ble Troll Forsikring kjøpt opp av konkurrenten Tryg. De rundt 12 000 kundene ble samtidig overført til sistnevnte. Man får ikke lengre kjøpt forsikring under merkenavnet Troll.