Alt om markiser fra Biltema i 2023: utvalg, fordeler & ulemper, kundenes erfaringer og mer

Hvit tekst markiser fra biltema logo på bakgrunn med blå himmel og gul og hvit stripete markise

Leter du etter markiser og er nysgjerrig på hva Biltema tilbyr? I denne artikkelen skal vi se nærmere på Biltemas utvalg av markiser, samt fordelene og ulempene med dem i forhold til spesialtilpassede solskjerming. Og selvfølgelig: Vi skal se på kundenes erfaringer med markiser fra Biltema.

Målet med artikkelen er at du ved veis ende skal ha blitt klokere på om du skal kjøpe markiser fra Biltema eller en rendyrket solskjermingsbedrift.

Under følger en innholdsfortegnelse som skal gjøre det lettere for deg som leser å lokalisere deg fram, dersom du er på utkikk etter en spesifikk kategori.

Hva tilbyr Biltema av markiser?

Hos Biltema finner vi det aller meste innenfor følgende kategorier: Bil og MC, sykkel, båt, fritid, hjem, kontor, bygg, bilpleie og verktøy. Det er mange produktkategorier å dekke. Utvalget av markiser er derfor begrenset; markiser er ikke det Biltema spesialiserer seg på, men som et varehus med produkter innenfor alle kategorier, tilbyr de et par stykker.

Biltema tilbyr et knippe vindusmarkiser. Er du på utkikk etter eksempelvis terrassemarkiser eller frittstående markiser, må du altså finne en annen leverandør. Vindusmarkisene kommer i et lite utvalg ulike størrelser og prisene varierer deretter. I tillegg har Biltema en sidemarkise i sortimentet sitt; denne kan fungere som et alternativ til levegg.

Biltema vs. aktører som spesialiserer seg på solskjerming

Utvalget av markiser hos Biltema er svært begrenset. Enten har de det spesifikke produktet du er på utkikk etter – eller så har de det ikke. Det vil derfor være mer hensiktsmessig å se på fordelene og ulempene med produktene, samt kundenes egne erfaringer, fremfor å fokusere for mye på hvert enkelt produkt.

Fordeler med Biltema

Først skal vi ta en titt på fordelene som følger av å velge markiser fra Biltema, i forhold til kjente solskjerming-bedrifter som Fasadeprodukter, Norsol og Markisemannen.

1. Et billig alternativ

Den soleklare fordelen først: Å velge markiser fra Biltema, betyr et lavere beløp på kvitteringen din. Det skyldes i hovedsak at det er billigere å produsere et større kvantum av standardiserte produkter, kontra én og én spesialtilpasset markise.

Hvis du ønsker å lære mer om hva som påvirker prisene har vi laget en egen guide for priser på markiser.

2. Du kan montere markisene selv

En annen fordel, potensiell ulempe for noen, er at du kan montere markisene fra Biltema på egenhånd. Med spesialtilpassede solskjermingsprodukter kommer også egne installatører som monterer for deg.

Biltemas markiser produseres på en slik måte at både Kari og Ola nordmann skal klare å montere selv, og dermed slipper å ta hensyn til installatører som kommer på besøk for både befaring og montering.

Ulemper med markiser fra Biltema

Der det finnes fordeler, finnes også ulemper. Det vil være lettere å ta stilling til hva som veier tyngst for deg og dine behov når du har blitt oppmerksom på begge deler.

1. De kan ikke tilpasses

En klar ulempe med markisene fra Biltema er at de ikke kan tilpasses det enkelte hjem. De fleste hus, vinduer og verandaer varierer fra hverandre, så det er naturlig at også behovet for mål på markisene vil variere.

Med markisene fra Biltema er du avhengig av at vinduet ditt passer til disse spesifikke markisene.

2. Begrenset utvalg

En annen ulempe med Biltemas markiser, da sammenliknet med spesialiserte solskjermingsbedrifter – men faktisk også andre lavpriskjeder – er utvalget. Om du er på jakt etter en vindusmarkise med et spesifikt standardmål, kan Biltemas variant være verdt å sjekke ut.

Her finnes imidlertid ingen terrassemarkise eller pergolamarkise. Utvalget er også begrenset til én markiseduk på samtlige vindusmarkiser.

Hvilke erfaringer har andre med markiser fra Biltema?

I dette avsnittet skal vi se på hvilke erfaringer andre har med markiser fra Biltema. Tidligere kunder sine erfaringer kan nemlig gi en verdifull indikasjon på hvordan markisene egentlig møter forventningene i virkeligheten. Er kvaliteten som forventet? Hvordan gikk monteringen? Er vedkommende fornøyd?

Navy-blå tekst som sier kundenes erfaringer med markiser fra Biltema på lysegrønn bakgrunn og tommel opp tommel ned

Ved å google eksempelvis «markiser biltema erfaringer», får man som oftest opp lenker til et knippe diskusjonsforum hvor tidligere kunder deler erfaringer. Beklageligvis står antall kundeerfaringer helt i stil med Biltemas markiseutvalg; begrenset og lite å ta av.

Vi ser oss derfor nødt til å sammenlikne med markisene fra andre lavpriskjeder, som Europris og Jula. Her har erfaringene vært varierende, men vi har konkludert med følgende: Det koker ned til personlige preferanser. Markiser fra lavpriskjedene er en god del billigere, men produktutvalget er begrenset og solskjermingen kan ikke tilpasses det enkelte hjem. Det blir altså et spørsmål om prioritering for den enkelte.

Slik kan du få god pris på markiser av høy kvalitet

Vi har sett på fordelene og ulempene ved å velge markiser fra Biltema. Tenker du at det kanskje er greit å betale litt mer for solskjerming tilpasset akkurat ditt hjem, men er usikker på prisen eller synes det virker dyrt?

Tjenestetorget sin anbudstjeneste for solskjerming sørger for at du får tilbud fra flere konkurrerende solskjermingsleverandører.

Anbudstjenesten fungerer som de du kjenner til fra før: Du fyller ut et kort skjema og beskriver den type solskjerming du er ute etter. Skjemaet sendes automatisk videre til trygge og kvalifiserte leverandører av solskjerming. Bedriftene vet at de konkurrerer med hverandre og går inn for å gi deg den beste løsningen til lavest mulig pris.

Å bruke tjenesten er både gratis og uforpliktende. Den skal helt enkelt sørge for at du som potensiell kunde får tilbud fra flere leverandører og dermed et større sammenlikningsgrunnlag hva gjelder pris og produktutvalg.

Dette har vi lært om markiser fra lavpriskjeder

Avslutningsvis skal vi oppsummere det vi har vært gjennom. Forhåpentligvis vet du nå alt du trenger å vite om markisene fra Biltema, og har blitt klok på om du vil velge markiser herfra eller fra en annen leverandør.

Aller først kikket vi på Biltemas produktutvalg av markiser. Vi konkluderte med at Biltema kan mye – faktisk alt fra MC-styling og bilreflekser til regntøy og fugemasse – men hakket mindre om markiser. Biltema har et knippe vindusmarkiser og en variant av sidemarkise, som kan tenkes å være et godt alternativ til levegg.

Deretter tok vi en titt på fordelene og ulempene i forhold til rene solskjermingsbedrifter. Vi forsøkte også å finne ut mer om andres erfaringer med markiser fra Biltema, men måtte her se på erfaringer knyttet til lavpriskjeder generelt.

Avslutningsvis tipset vi om Tjenestetorget.no; en anbudstjeneste som kan være aktuell for deg som er på utkikk etter skikkelige markiser til en rimeligere pris. Ved å benytte deg av tjenesten kan du gratis og uforpliktende få pristilbud fra konkurrerende leverandører av markiser.