Markiser fra Europris – utvalg, fordeler og ulemper, erfaringer

Tekst markiser fra Europris på bakgrunn med blå himmel og markise

Er du på jakt etter markiser og ute etter informasjon om markisene fra Europris? Da har du kommet til rett sted.

I denne artikkelen skal du få svar på alt du lurer på omkring markisene deres: produktutvalg, fordelene og ulempene med dem – og ikke minst: kundenes egne erfaringer med Europris sine markiser.

Om du er nysgjerrig på markisene fra Europris utelukkende fordi de er et rimeligere alternativ til spesialtilpassede markiseprodukter, skal vi i artikkelen også tipse om hvordan du kan få en bedre pris på markiser levert av en solskjermingsbedrift.

Hva tilbyr Europris av markiser?

Europris er en kjede som tilbyr alt fra dagligvarer til hagemøbler og alt imellom, deriblant et lite utvalg markiser. Den første Europris-butikken åpnet i 1992 i Stavanger, men i 2000 kjøpte Terje Høili seg inn i bedriften og siden har merkevaren ekspandert til å bli noe nærmere 100 prosent av nordmenn kjenner til, ifølge deres egne nettsider.

Europris er en lavpriskjede og har som målsetning å tilby konkurransedyktige priser på produktene sine. De har ikke det største utvalget av markiser, men prisene er naturligvis satt lavere enn hos solskjermingsleverandørene som spesialiserer seg på måltilpassede markiser. Målene på Europris’ produkter er standardiserte, men fås i et lite, men varierende utvalg – både tradisjonelle markiser med sveiv og motoriserte vindus- og terrassemarkiser.

Europris vs. rene solskjerming-bedrifter

Markiseutvalget hos Europris er begrenset, derfor vil det være mer hensiktsmessig å se på fordelene og ulempene med produktene, samt kundenes egne erfaringer, fremfor å fokusere på enkeltproduktene.

Ikke minst vil det være fordelaktig å sammenlikne markiser fra Europris med markiser levert av bedrifter som tilbyr spesialtilpassede solskjermingsløsninger.

Fordeler med markiser fra Europris

Først ut; fordeler med markiser fra Europris, sammenliknet med markiser fra kjente leverandører av solskjerming som Norsol, Kjells markiser og Fasadeprodukter.

1. Prisen er billigere

Den åpenbare grunnen først: Markisene fra Europris er en god del billigere enn spesialtilpasset solskjerming. Grunnen er forholdsvis enkel: De fleste hus, vinduer og verandaer varierer fra hverandre; det som passer for deg, passer ikke nødvendigvis for naboen. Solskjermingsleverandører tilpasser markisene det enkelte hjem; det koster deretter.

Europris tilbyr imidlertid markisene sine på standardmål og produserer mange når de først produserer; dette medfører lavere både kostnader og priser.

Er du interessert i lære mer om hva som påvirker prisene på markiser har vi en egen artikkel om dette.

2. Du kan montere de selv

Med spesialtilpassede solskjermingsprodukter følger også egne installatører som monterer markisene hvor enn du har bestilt dem til å henge. Markisene fra Europris er imidlertid produsert på en slik måte at du både kan og får til å montere på egenhånd, og dermed slipper å ha en installatør på besøk.

Ulemper med Europris

Like sikkert som at det alltid finnes fordeler, er at det også finnes ulemper. Når du har tatt stilling til begge deler, vil det være enklere å lokalisere hva du legger mest vekt på.

1. Markisene kan ikke tilpasses

At markisene fra Europris ikke kan tilpasses det enkelte hjem, henger sammen med hvorfor spesialtilpassede markiseløsninger også er dyrere. Dersom markisen du ønsker kun finnes i eksempelvis 350×250 cm., er du avhengig av at terrassen eller vinduet passer til denne éne markisen. At markisene ikke kan tilpasses blir derfor en klar ulempe og kan like fullt sammenliknes med et begrenset produktutvalg.

2. Du får som regel det du betaler for

Vi skal ikke påstå at markisene fra Europris er av dårlig kvalitet; Europris oppgir på egne nettsider at de tilbyr en rekke ulike solskjermingsprodukter av god kvalitet, og at eksempelvis markisene med motor består av epoxybelagte aluminiumsrammer. Men, ordtaket «du får som regel det du betaler for» er antakeligvis også verdt å ha i minne.

Vi hverken forventer eller tror at kvaliteten er like god og slitesterk som markiser levert av bedrifter som spesialiserer seg på solskjerming.

Hvilke erfaringer har andre med markiser fra Europris?

Erfaringene til andre kan gi en god og verdifull indikasjon på hvorvidt firmaet er verdt å benytte seg av. Med dagens digitale løsninger er tilbakemeldingene mer synlige enn noen gang, og gjør det enkelt for potensielle kunder å finne ut mer om bedriften og hvordan de opererer i praksis.

Blå bakgrunn med tekst kundenes erfaringer med markiser fra Europris tommel opp tommel ned

For å finne ut hvilke erfaringer andre har med markiser fra Europris, kan det være lurt å gjøre research på forhånd. Googler man eksempelvis «markiser europris erfaringer», får man opp et knippe diskusjonsforum som diskuterer nettopp dette – ofte med sammenlikninger fra andre lavpriskjeder og spesialiserte solskjermingsbedrifter.

Erfaringene varierer, men konklusjonen kan på generelt grunnlag bli følgende: Alt koker ned til ditt personlige behov. Om du har lyst på en spesialtilpasset markiseløsning av bedre kvalitet og som dermed koster mer – eller en markiseløsning som koster mindre, men som ikke har like god kvalitet.

Slik kan du få god pris på solskjerming av høy kvalitet

Om du har mål på vinduene eller verandaen som ikke samsvarer med Europris’ ferdigmarkiser, eller om du kunne ønske deg markiser av bedre kvalitet til en snillere pris, er Tjenestetorget sin anbudstjeneste for solskjerming verdt å nevne.

Anbudstjenesten er utviklet for at du som potensiell kunde skal få tilbud fra flere leverandører og dermed et større sammenlikningsgrunnlag. Ved å trykke deg gjennom et kort skjema, beskriver du den type solskjerming du er ute etter; ønskene dine sendes automatisk videre til konkurrerende leverandører av solskjerming. Fordi selskapene vet at de konkurrerer med hverandre, går de også inn for å gi deg den beste løsningen til konkurransedyktig pris.

Tjenesten er gratis og uforpliktende. Du står naturligvis fritt til å ignorere tilbudene som kommer din vei, skulle du for hvilken som helst grunn ikke være fornøyd.

Dette har vi lært om markisene til Europris

Avslutningsvis skal vi ta en titt på det vi har lært. Forhåpentligvis vet du nå alt du trenger å vite om markiser fra Europris.

Først så vi på hva Europris egentlig tilbyr av markiser. Her konkluderte vi med at produktutvalget var noe begrenset og at alle produktene var standardiserte, men at du kunne velge mellom et knippe ulike vindus- og terrassemarkiser, både med sveiv og motor.

Deretter tok vi en titt på fordelene og ulempene i forhold til bedriftene som tilbyr spesialtilpassede markiseprodukter. Vi kikket også på andres erfaringer med markiser fra Europris, ofte sammenliknet med de spesialtilpassede variantene.

Til slutt tipset vi om Tjenestetorget.no sin anbudstjeneste, som kan være aktuell for deg som er på utkikk etter kvalitetsmarkiser til en noe snillere pris. Tjenesten gir deg muligheten til å sjekke nøyaktig hva solskjerming i ditt eget hjem kommer til å koste, basert på et uforpliktende pristilbud fra en rekke konkurrerende solskjermingsleverandører.