Markiser fra Felleskjøpet: Produktutvalg, fordeler og ulemper, erfaringer

Hvit tekst markiser fra Felleskjøpet på bakgrunn med himmel og grønn og hvit markise

Er du på utkikk etter nye markiser og har fått med deg at Felleskjøpet er blant tilbyderne? 

I denne artikkelen skal vi ta for oss alt som er å vite om markiser fra Felleskjøpet; produktutvalg, fordeler og ulemper sammenliknet med å kjøpe fra rene solskjerming-bedrifter – og kanskje viktigst av alt: Tidligere kunder sine erfaringer med markiser fra Felleskjøpet.

Etter å ha sett nærmere på ovennevnte temaer, tenker du kanskje at det er verdt å bruke noen kroner ekstra på en skreddersydd løsning til ditt hjem. Derfor deler vi et godt tips for hvordan du kan få bedre priser på markiser levert av bedrifter som spesialiserer seg på solskjerming.

For å holde alt så strukturert som mulig for deg som leser, deler vi artikkelen inn i ulike kategorier. Om du er ute etter et spesielt tema, som andres erfaringer, kan du navigere deg fram ved å bruke innholdsfortegnelsen under.

Hva tilbyr Felleskjøpet av markiser?

Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Eierformen er viktig for norsk landbruk og skal gi Norges bønder nødvendig trygghet og gode leveranser av både produkter, råvarer og tjenester. I produktsortimentet fører virksomheten alt fra vaskepulver og vakuumposer til traktorer og plenklippere. Et bredt spekter, altså. Innunder der finner vi naturligvis et knippe markiser.

Det er ikke det største produktutvalget. Felleskjøpet tilbyr et fåtall halvkassettmarkiser for montering i tak eller på vegg. Om du er usikker på de ulike termene; i guiden vår om markiser skriver vi blant annet om forskjellen på de ulike typene.

Halvkassettmarkisene til Felleskjøpet kommer i et lite utvalg ulike størrelser, men er du på jakt etter vindusmarkiser eller frittstående markiser, må du altså uansett finne en annen leverandør.

Felleskjøpet vs. aktører som spesialiserer seg på solskjerming

Fasadeprodukter, Markisemannen og Scandic Markiser er et fåtall av leverandørene som spesialiserer seg utelukkende på solskjerming, deriblant også markiser. Så, hva skiller egentlig deres markiser fra Felleskjøpet sine?

I kommende avsnitt skal vi se nærmere på fordelene og ulempene med markisene fra Felleskjøpet, sammenliknet med markiser fra kjente solskjermingsleverandører.

Fordeler med markiser fra Felleskjøpet

Først ut: fordeler. På hvilken måte kan det være fordelaktig å velge markisene fra Felleskjøpet, fremfor å gå for eksempelvis Markisemannen?

1. De er billigere

Den åpenbare og mest forlokkende fordelen er selvsagt prisen. Felleskjøpets markiser koster en god del mindre enn spesialtilpassede markiser. Og det er nettopp det som er grunnen: Spesialtilpassede markiser produseres etter mål fra hver enkelt kunde sitt hus. Felleskjøpet sine produseres i et stort kvantum på forhåndssatte mål. Sånt blir det ujevnheter i produksjonskostnader og utsalgspriser av.

Likevel og uansett årsak: Felleskjøpet sine markiser er rimeligere enn de fra rene solskjermingsleverandører. For noen er dette en avgjørende fordel.

I tillegg til masseproduksjon eller ikke, er det flere faktorer som påvirker prisene. Vi har en egen guide om hva som påvirker priser på markiser, som kan være aktuell for deg som ønsker å vite mer rundt dette temaet.

2. Du kan montere markisene selv

Måltilpassede markiser bestilt av en solskjermingsleverandør medfører egne installatører. Felleskjøpet sine markiser produseres på en slik måte at det skal være både enkelt og smertefritt for mannen eller kvinnen i gata å montere selv. De leveres i tillegg med universalbrakett for montering i enten tak eller vegg.

Dette betyr at du slipper å ta stilling til å ha installatører på besøk for hverken befaring eller montering. Som et ekstra pluss slipper du mest sannsynlig også unna leveringstid.

Ulemper

Fordelene er krystallklare: Snillere pris og frihet til å montere og hente selv. Nå skal vi se nærmere på ulempene. Ved å ta stilling til begge deler vil det være lettere å avgjøre hva som veier tyngst til slutt.

1. Markisene kan ikke tilpasses

Dette punktet er sterkt relatert til den opplagte fordelen: At Felleskjøpets markiser er rimeligere enn spesialtilpassede markiser. Fordi markisene produseres i et stort kvantum på forhåndsbestemte standardmål kan de heller ikke tilpasses det enkelte hjem. Det betyr at du er avhengig av at terrassen din passer målene til Felleskjøpets allerede ferdigproduserte markiser.

Verdt å nevne er også et meget begrenset produktutvalg. Du kan altså ikke ha personlige preferanser hva gjelder hverken estetikk eller mål.

2. Du får ofte det du betaler for

Felleskjøpet oppgir på egne nettsider at markisene består av en kraftig epoxybelagt aluminiumsramme med grå duk, og at halvkassetten gir bedre beskyttelse av duken mot vær, vind og regn når den ikke er i bruk. En markisemotor med fjernkontroll selges separat.

Vi skal ikke spekulere i kvaliteten på markisene fra Felleskjøpet, men det er uansett greit å ha i bakhodet at en hverken bør tro eller forvente at kvaliteten skal være like holdbar som markiser levert av rene solskjermingsbedrifter.

Hvilke erfaringer har andre kunder med markiser fra Felleskjøpet?

Nå har vi gått gjennom de generelle fordelene og ulempene. Det kan imidlertid også være til stor hjelp å høre andres erfaringer om Felleskjøpets markiser. Anmeldelser og erfaringer delt av tidligere kunder kan avsløre om produktene sto til forventningene – dermed også gi en god indikasjon på om de kommer til å møte våre egne.

Lys grønn bakgrunn med mørk grønn tekst kundenes erfaringer med markiser fra Felleskjøpet tommel opp tommer ned

For å enklest mulig få tak i andres erfaringer, googler du nettopp «markiser felleskjøpet erfaringer». Da får du opp et utvalg ulike diskusjonsforum hvor nettopp markisene fra Felleskjøpet er tema. Ofte sammenliknet med markisene fra både andre lavpriskjeder og rene solskjermingsleverandører.

Erfaringene til tidligere kunder varierer. Det er kanskje ingen overraskelse. Det ser ut til å koke ned til det enkelte behov om hva som veier tyngst. Prisen – eller kvalitet og produktutvalg.

Slik får du spesialistene på solskjerming til å konkurrere om deg

Til slutt vil vi tipse om Tjenestetorgets anbudstjeneste for solskjerming. Du har kanskje kjennskap til og erfaring med anbudstorg for oppussing, vasking og andre tjenester? Dette anbudstorget fungerer på samme måte. Når du har fylt ut et kort skjema om den type solskjerming du er på jakt etter, sendes det automatisk til en rekke ulike solskjermingsleverandører.

I retur får du et pristilbud fra alle som kan tilby deg de markiseproduktene du trenger. Bedriftene vet at de konkurrerer mot hverandre og gjør derfor sitt ytterste for å levere konkurransedyktig på pris. Tjenesten er gratis og uforpliktende – og du kan selvsagt også ignorere tilbudene som kommer din vei.

Ved å benytte deg av anbudstjenesten får du tilbud fra flere leverandører og dermed et større sammenlikningsgrunnlag. Det kan være en løsning for deg som er på jakt etter markiser av høy kvalitet, men til en litt snillere pris.

Oppsummering: Dette har vi lært om markiser fra Felleskjøpet

Avslutningsvis skal vi summere opp det vi har lært. Vi så først på produktutvalget av markiser hos Felleskjøpet. Her konkluderte vi med at utvalget var meget begrenset og at du bare kunne kjøpe halvkassettmarkiser for terrassen.

Deretter tok vi en titt på fordelene og ulempene med markisene fra Felleskjøpet, sammenliknet med de fra eksempelvis Markisemannen og Scandic Markiser. Etter dette tok vi en titt på andres erfaringer med markisene fra Felleskjøpet. Vi konkluderte med at erfaringene varierte og at det til syvende og sist ble et spørsmål om hva som måtte veie tyngst for den enkelte: Pris eller kvalitet og produktutvalg.

Til slutt tipset vi om Tjenestetorget.no sin anbudstjeneste for solskjerming. Et alternativ som er verdt en titt for deg som er på jakt etter kvalitetsmarkiser til en litt snillere pris.