Markiser fra Jula: Utvalg, fordeler og ulemper, erfaringer

Markiser fra Jula bakgrunn med grønn og hvit markise og himmel med skyer

Er du på jakt etter markiser og har sett at Jula er blant tilbyderne? I denne artikkelen får du svar på alt du lurer på omkring kjøp av solskjerming fra den kjente lavpriskjeden.

Vi starter med en gjennomgang av produktutvalget til Jula hva gjelder markiser. Deretter følger en diskusjon rundt fordelene og ulempene med dem, sammenlignet med å kjøpe fra rene solskjerming-bedrifter. Ikke minst kan du lese erfaringer fra kunder som har allerede har kjøpt markiser fra lavpriskjeden.

For å holde artikkelen ryddig for deg som leser, deler vi inn innholdet i passende kategorier. Dersom du er ute etter én spesifikk kategori, som produktutvalg, fordeler/ulemper eller erfaringer; bruk gjerne innholdsfortegnelsen under til å finne fram.

Markiser fra Jula kan være et godt alternativ dersom du har et stramt budsjett. Kanskje er du én av mange som heller foretrekker en spesialtilpasset løsning, men samtidig synes det virker dyrt. Avslutningsvis deler vi derfor et godt tips for hvordan du kan spare penger på markiser levert av spesialiserte solskjermingsbedrifter.

Hva tilbyr Jula av markiser?

På Jula sine nettsider finnes alt fra måleinstrumenter og sveiseverktøy til hagemøbler og drivhus. Det er klart at også et knippe markiser har fått plass i sortimentet.

Hos Jula kan du kjøpe både terrassemarkiser og vindusmarkiser. I produktutvalget finnes et flertall markiser med sveivefunksjon, men også et par motordrevne med mulighet for å kjøpe separat fjernkontroll. Utvalget er begrenset, men prisene er naturligvis satt lavere enn hos solskjermingsleverandørene som spesialiserer seg på måltilpassede markiser.

Målene på Julas markiser er standardiserte og passer både ett, to og tre hjem – men åpenbart ikke alle. Alle markisene består av rammer laget av pulverlakkert aluminium og en duk av vannavvisende akryl. Sistnevnte skal, ifølge Julas nettsider, være ekstra motstandsdyktig mot solens UV-stråling.

Jula vs. aktører som spesialiserer seg på solskjerming

Det finnes en rekke leverandører som spesialiserer seg på solskjerming, som Kjells markiser, Fasadeprodukter og Norsol. Om du utforsker markisene fra Jula, betyr det sannsynligvis at du er nysgjerrig på hva som skiller Jula fra ovennevnte solskjermingsbedrifter.

Så, i kommende avsnitt skal vi se nærmere på fordeler og ulemper med markiser fra Jula, sammenliknet med markiser levert av bedrifter som tilbyr spesialtilpassede løsninger.

Fordeler med markiser fra Jula

Først skal vi se nærmere på hvilke fordeler det kan medføre og velge markiser fra Jula, sammenliknet med markiser fra kjente solskjermingsleverandører.

1. Et billig alternativ

Markisene fra Jula kommer i forhåndsbestemte og ferdig produserte mål, som 3×2 meter. Om terrassen din måler tre meter i bredden, kan Julas markise tas til vurdering. Har den derimot andre mål, kan det bli vanskeligere. Dette er naturligvis også hovedgrunnen til at markisene fra Jula er rimeligere enn de spesialtilpassede variantene; de produseres i større kvantum på forhåndssatte standardmål.

Men uansett årsak: Markisene fra Jula er udiskuterbart snillere på pris enn markiser fra rene solskjermingsleverandører.

Tips til nyttig lesing hvis du ønsker å vite mer om hva som påvirker prisene: Alt om priser på markiser

2. Du kan montere markisene selv

Om du bestiller spesialtilpassede markiser, følger egne installatører med på kjøpet. Installatørene monterer deretter markisene hvor enn du har sagt at de skal henge. Markisene fra Jula produseres vel vitende om at kjøperen selv må stå for monteringen, ergo slipper du installatører på besøk.

Ulemper

Nå som vi har tatt en titt på fordelene, går vi videre til ulempene. Ved å ta stilling til begge deler vil det være lettere å avgjøre hva som veier tyngst til slutt.

1. De kan ikke tilpasses ditt hjem

Vi var inne på det i den første, mest opplagte fordelen; hvorfor Julas markiser er rimeligere enn de spesialtilpassede markisene. Men her er altså baksiden av medaljen: Markisene kan ikke tilpasses det enkelte hjem. Du er avhengig av at vinduene eller terrassen din passer målene til én enkelt vindus- eller terrassemarkise. Attpåtil må du like fargen på duken, materialet og estetikken generelt.

2. Du får som regel det du betaler for

På Julas egne nettsider fremkommer det at beskyttelsesdeksel og markisearm er laget av pulverlakkert aluminium for lang holdbarhet og et stilrent utseende. Selve duken er laget av vannavvisende akryl.

Vi skal ikke kimse av kvaliteten på Julas markiser, men vi hverken forventer eller tror at kvaliteten er like holdbar som markiser levert av rene solskjermingsbedrifter.

Hvilke erfaringer har andre med markiser fra Jula?

Andres erfaringer kan være til stor hjelp når vi skal fatte egne beslutninger. De kan dessuten avsløre om produktene står til forventningene hos tidligere kunder – og dermed gi en god indikasjon på om de kommer til å møte våre egne.

Lys oransj bakgrunn navy tekst kundenes erfaringer med markiser fra Jula tommel opp tommel ned blå og rød

For å finne andres erfaringer med markisene fra Jula, er det lurt å gjøre research. Med dagens digitale løsninger er tilbakemeldingene godt synlige; det gjør det enkelt for deg å spore opp offentlige anmeldelser. Googler du eksempelvis «markiser jula erfaringer», får du opp flere diskusjonsforum hvor folk diskuterer nettopp markisene fra Jula. I tillegg har Jula, på sine egne nettsider, en anmeldelsesfunksjon som gjør det mulig for kundene å skrive tilbakemeldinger på enkeltprodukter.

På generelt grunnlag ser vi at det koker ned til det enkelte behov. Noen er meget fornøyde med markisene fra Jula med tanke på prisen, andre mener at de ikke står til forventningene. Til syvende og sist blir det kanskje bare et spørsmål om hva som veier tyngst: Pris vs. kvalitet og produktutvalg.

Slik kan du gjøre et kupp på spesialtilpasset solskjerming

Om det i utgangspunktet bare er prisen som gjør at du vurderer å velge Julas markiser fremfor en spesialtilpasset løsning, vil vi tipse om Tjenestetorget sin anbudstjeneste for solskjerming.

Du har sikkert hørt om anbudstorg for håndverk, vasking og oppussing? Dette anbudstorget foregår på samme måte. Du fyller ut et kort skjema om hvilken solskjerming du ønsker deg; ønskene sendes deretter til en rekke konkurrerende leverandører av solskjerming. Bedriftene vet at de konkurrerer med hverandre og gjør derfor sitt ytterste for å konkurrere på pris.

Ved å benytte deg av anbudstjenesten får du tilbud fra flere leverandører og dermed et større sammenlikningsgrunnlag. Tjenesten er selvsagt gratis og uforpliktende, slik at du også står fritt til å ignorere tilbudene.

Dette har vi lært om markiser fra Jula

Har du blitt noe klokere? Forhåpentligvis vet du nå alt og enda litt til om markisene fra Jula.

Vi så først på utvalget av markiser hos Jula. Vi konkluderte med at produktutvalget var begrenset og at samtlige produkter var laget på standardmål, og at du kunne velge mellom både vindus- og terrassemarkiser. Markisene kom med både sveiv og motor; sistnevnte ble solgt med separat fjernkontroll.

Vi tok også en titt på fordelene og ulempene sammenliknet med spesialiserte solskjermingsbedrifter. Samtidig så vi på andres erfaringer med markiser fra Jula, og konkluderte med at det bunner i et spørsmål om hva som veier tyngst for den enkelte: Pris eller kvalitet og produktutvalg.

Avslutningsvis tipset vi om Tjenestetorget.no. Anbudstjenesten for solskjerming kan være et godt alternativ for deg som leter etter spesialtilpassede markiser til en rimeligere pris.