Markiser fra Plantasjen: Produktutvalg, kvalitet og erfaringer

Markiser fra Plantasjen bakgrunn med grønn og hvit markise samt himmel med litt skyer på

Vurderer du markiser fra Plantasjen? I så fall er du kanskje interessert i å lære om kvaliteten, samt høre andres erfaringer og om det finnes bedre alternativer? 

I denne guiden skal vi ta for oss alt det er å vite om tematikken. Vi starter med Plantasjens produktutvalg hva gjelder markiser. Deretter følger en diskusjon rundt fordeler og ulemper med å velge Plantasjen kontra rene solskjermingsleverandører. Ikke minst skal vi se på kundenes egne erfaringer med solskjerming fra den velkjente plantebutikken.

Artikkelen deles inn i kategoriserte avsnitt for å holde den ryddig for deg som leser. Er du på utkikk etter én spesifikk kategori, som fordeler og ulemper eller tips til hvordan du kan få en god pris på markiser av høy kvalitet; bruk innholdsfortegnelsen til å finne fram.

Plantasjens utvalg av markiser

Plantasjen er det ledende varemerket i Norden for planter, blomster og tilhørende produkter. De har definitivt størst utvalg av inne- og uteplanter, potter og hagestell, men eplet faller ikke altfor langt unna stammen: Plantasjen har en rekke produkter innunder kategorien «uteplass og fritid», deriblant et knippe markiser.

De har på ingen måte det største utvalget, men konkurrerer naturligvis på pris sammenliknet med spesialtilpassede markiser. Plantasjens markiseprodukter fås bare i et par størrelser, men til gjengjeld i noen få ulike fargekombinasjoner. Plantasjen tilbyr utelukkende terrassemarkiser, så om du er på jakt etter vindusmarkiser eller en frittstående markise må du uansett gå for en annen leverandør.

For noen kan det likevel være verdt å nevne at utvalget parasoller er stort; på ingen måte det samme som markiser, men kanskje aktuelt for noen.

Plantasjen vs. aktører som spesialiserer seg på solskjerming

I de kommende avsnittene skal vi se på fordeler og ulemper med markiser fra Plantasjen versus markiser fra etablerte leverandører av solskjerming, som Markisemannen, Fasadeprodukter og Norsol. Ved å veie fordelene og ulempene opp mot hverandre, blir du forhåpentligvis klokere på det endelige valget.

Fordeler med å kjøpe markiser fra Plantasjen

Først ut er fordeler med markiser fra Plantasjen, sammenliknet med å kjøpe fra det vi kjenner som rene solskjermingsleverandører.

1. Et billig alternativ

Det er ikke til å stikke under stol; Plantasjens markiser er en god del billigere enn spesialtilpassede markiser. Det er fordi de produseres i et større kvantum og på standardiserte, forhåndsbestemte mål.

Solskjerming-spesialistene på sin side, produserer én og én markise, basert på målene og ønskene som gjelder for det aktuelle huset. Dette resulterer i høyere produksjonskostnader og utsalgspriser sammenlignet med masseproduksjon.

Om vi skal sammenligne Plantasjens markiser med andre konkurrerende lavpriskjeder, som Biltema, Jula og Europris, er Plantasjen i det øvre prissjiktet.

Ønsker du å vite mer om hva som påvirker priser på markiser, kan denne guiden være noe for deg.

2. Du kan montere markisene selv

Om du bestiller spesialtilpassede solskjermingsprodukter, følger også egne installatører med på kjøpet. Dette er det antakeligvis to grunner til: Det er en del av kundeservicen – og produktene trenger at erfarne fagfolk tar seg av monteringen, for å unngå for mye frustrasjon underveis.

Markisene fra Plantasjen er produsert på en slik måte at du ganske enkelt og smertefritt skal kunne montere dem selv. Det betyr at du slipper å ta hensyn til installatører på besøk. Og som et ekstra pluss: Du slipper sannsynligvis også unna leveringstid.

Ulemper

Beklageligvis finnes det dessverre også alltid ulemper der det finnes fordeler. På den positive siden: Når du har lest om begge deler, vil det antakeligvis være lettere å fatte en beslutning.

1. Markiser fra Plantasjen kan ikke tilpasses ditt hjem

Markisene fra Plantasjen er bare tilgjengelig i et lite utvalg standardmål. Som nevnt tidligere: De produseres opp i et større kvantum på forhåndsbestemte mål. Det betyr at alle terrasser som ikke samsvarer med Plantasjens størrelser, uansett må velge en annen leverandør.

Det at markisene ikke kan tilpasses det enkelte hjem betegnes altså som en klar ulempe. På mange måter kan det sammenliknes med et svært begrenset produktutvalg.

2. Du får som regel det du betaler for

Vi skal ikke si noe om kvaliteten på markisene til Plantasjen. Plantasjen oppgir på egne nettsider at terrassemarkisene består av kraftig akryl på aluminiumsramme og at stoffet har høy fargeekthet og et unikt vanntett belegg. Sistnevnte skal visstnok også tåle krevende miljøer.

Med det sagt: Vi forventer på ingen måte at kvaliteten er like god som markiser levert av rene solskjerming-spesialister. Plantasjen er tross alt ledende på planter, ikke markiser.

Hvilke erfaringer har andre med markiser fra Plantasjen?

Erfaringene til tidligere kunder er meget verdifullt. Ved å gjøre god og grundig research før du går til innkjøp av nye markiser, kan du unngå et eventuelt bomkjøp. Aldri har det vært enklere å legge igjen offentlige anmeldelser digitalt; det gjør det enkelt å finne andres erfaringer med markiser fra Plantasjen og andre, konkurrerende lavpriskjeder.

Rosa bakgrunn med rød tekst kundenes erfaringer med markiser fra Plantasjen tommel opp tommel ned ikoner

For å finne ut hvilke erfaringer andre forbrukere har hatt med solskjerming fra Plantasjen, kan du helt enkelt google eksempelvis «markiser plantasjen erfaringer». Da får du tilgang til en rekke diskusjonsforum som har nettopp dette som tematikk.

Erfaringene varierer noe, men på generelt grunnlag kan vi konkludere med at tidligere forbrukere ser ut til å være fornøyd. Alt koker imidlertid ned til den enkeltes behov: Lavere pris vs. større produktutvalg og muligheten til å foreta personlige tilpasninger.

Slik kan du få god pris på markiser av høy kvalitet

Nå har vi tatt et dypdykk i både produktutvalg, fordeler/ulemper og i tillegg sett på andres erfaringer med markisene fra Plantasjen. Vi kan til en viss grad konkludere med at Plantasjens markiser kan være et godt alternativ om du har en terrasse som passer overens med standardmålene, og heller ingen preferanser når det gjelder markiseduk, farger, design og andre tilleggsvalg.

Om du ikke oppfyller disse «kravene», men har lyst på markiser av høy kvalitet til en noe snillere pris, kan Tjenestetorget sin anbudstjeneste for solskjerming være verdt å sjekke ut.

Anbudstjenesten fungerer som de fleste andre anbudstjenester; du bruker ett enkelt skjema til å beskrive den type solskjermingen du vil ha, før oppdraget sendes ut til en rekke konkurrerende leverandører av solskjerming. Fordi selskapene vet at de konkurrerer med hverandre, gjør de det de kan for å gi deg den beste prisen.

Tjenesten er både gratis og uforpliktende, og du kan selvsagt også ignorere alle tilbudene som kommer din vei. Uansett sitter du igjen med et større sammenlikningsgrunnlag.

Dette har vi lært om markiser fra Plantasjen

Til slutt skal vi summere opp det vi har gått gjennom. Forhåpentligvis har du nå lært alt du trenger å vite om markiser fra Plantasjen.

Til å begynne med kikket vi på Plantasjens utvalg av markiser; snevert, men i ulike fargekombinasjoner.

Deretter tok vi en gjennomgang av fordeler og ulemper ved å velge markiser fra Plantasjen, kontra rene solskjermingsbedrifter. Til syvende og sist handler det om ditt budsjett, om terrassen din har rette mål i forhold til hva Plantasjen tilbyr, og hvorvidt du har behov for spesialtilpasninger.

Etterpå tok vi en titt på andres erfaringer med Plantasjen sine markiser. Du kan gjøre et raskt Google-søk etter «markiser plantasjen erfaringer», så finner du flere nettsider hvor tidligere kunder beskriver sin opplevelse.

Helt til slutt skrev vi om Tjenestetorget.no sin anbudstjeneste for solskjerming. Vi tipset om at den kan være et godt alternativ for deg som er på utkikk etter kvalitetsmarkiser, og samtidig vil være sikker på at du faktisk får et godt tilbud.