Norsol solskjerming og markiser: Produkter, priser og erfaringer

Logoen til Norsol med beige bakgrunn

Er du på jakt etter den perfekte solskjermingen? Norsol er en av landets ledende solskjermingsbedrifter, så i denne artikkelen skal du få svar på alt du lurer på omkring Norsol, deres produkter og tjenester – og ikke minst: kundenes egne erfaringer.

Vi deler artikkelen inn i ulike kategorier for å holde den ryddig for deg som leser, men om du er ute etter én spesifikk kategori, som priser, produkter eller erfaringer; bruk gjerne innholdsfortegnelsen til å lokalisere deg fram.

Nederst i artikkelen finner du i tillegg kontaktinformasjonen til alle avdelingene i Norsol, slik at du enkelt kan komme i kontakt med avdelingen som gjelder for din region.

Selskapets historie og eierskap

Høyang Markiser ble etablert i 1973, men ti år senere, i 1983, overtok dagens eier bedriften og skiftet samtidig navn til Norsol. Produktspekteret har siden den gang vært en videreføring av de anerkjente «Høyang-markisene», og består i dag av markiser, screen, lamellgardiner, plissègardiner, rullegardiner og alle typer inn- og utvendige persienner.

Og produksjonen av Norsols solskjermingsprodukter? Den foregår fremdeles på egen fabrikk i Tingvoll, til tross for at Norsol i dag samarbeider med store fabrikker i Europa.

Det som den gang startet som en ren markisefabrikk, er i dag en av landets største solskjermingsbedrifter. Norsol er kjent for god kvalitet og rask levering på landsbasis, og har forhandlere lokalisert i hele Norge.

Produkter

Tingvoll er et forholdsvis lite og vakkert tettsted i Møre og Romsdal, på Nordmøre, sørøst for Kristiansund. Her foregår all produksjon av solskjermingsproduktene til Norsol.

I kommende avsnitt tar vi en nærmere titt på produktsortimentet til Norsol. På generelt grunnlag er det uansett verdt å nevne at de samarbeider med andre fabrikker i Europa; markiseduker og komponenter kommer fra Østerrike, Italia og Sverige, motorer fra Tyskland og Frankrike, og persienne- og interiørkomponenter fra Sverige, Danmark, Spania og Nederland.

1. Markiser

Dagens produktspekter i Norsol er basert på en videreføring av «Høyang- markisene», så de har naturligvis også i dag stort fokus på nettopp markiser. Norsols markiser betjenes enklest med motor og fjernkontroll, og har, ifølge Norsols egne nettsider, løsninger som gir et minimalistisk og stilrent skandinavisk uttrykk i hjemmet.

Til terrassen er Norlet fra Norsol verdt å sjekke ut; en terrassemarkise med mer enn 140 valgmuligheter hva gjelder duk, som ifølge Norsol selv er bygget for å tåle et værhardt, norsk klima. Norlet-serien fra Norsol oppgis å være ideell for skjerming av uterom inntil 25 kvm, og er fleksibel i vinkeljustering av armer ved både installasjon og etterjustering. Terrassemarkisen velges oftest med motor og fjernkontroll, men fås også med sveiv.

Tips: Sjekk ut vår store guide om markiser, dersom du ønsker å vite mer om de ulike typene som finnes, hvor du får kjøpt de og hvilke anbefalinger vi har ved kjøp av markiser.

2. Annen type solskjerming

Til tross for at Norsol startet som en ren markisefabrikk, har produktsortimentet opp gjennom årene blitt utvidet med en rekke andre solskjermingsprodukter. I dag tilbyr de screen, levegger, plissègardiner, lamellgardiner og rullegardiner – og et bredt utvalg inn- og utvendige persienner.

Verdt å nevne er også at Norsol tilbyr egen myggnetting; nettingen er montert på en aluminiumsramme med sideskinner og topp- og bunnlist. Rammen settes på innsiden av vinduet og monteres i topp og bunn. Et godt alternativ for den som plages av mygg og andre insekter på sommerstid.

Ønsker du å lære mer om de ulike typene solskjerming som finnes, les vår artikkel alt du trenger å vite om solskjerming.

Norsol – priser

Har du stilt deg selv spørsmålet hva koster markiser? Eller er du på jakt etter priser eller prisliste fra Norsol?

Norsols produkter lages på bestilling og varierer derfor fra kunde til kunde. Grunnen er forholdsvis enkel: de aller fleste hus og verandaer varierer fra hverandre; det som passer for deg, passer ikke nødvendigvis for naboen. Fordi solskjermingen må tilpasses det enkelte hjem for å fungere optimalt, varierer også prisene.

Norsol tilbyr gratis befaring til både inn- og utvendig solskjerming og har, som tidligere nevnt, forhandlere lokalisert i hele Norge. Ønsker du imidlertid tilbud fra flere leverandører enn bare Norsol, er Tjenestetorget sin anbudstjeneste for solskjerming verdt å nevne. Slik kan du sikre deg tilbud fra flere leverandører og dermed få større sammenlikningsgrunnlag.

Ved å trykke deg gjennom et kort skjema, beskriver du den type solskjerming du er ute etter; ønskene dine sendes automatisk videre til konkurrerende leverandører av solskjerming. Fordi selskapene vet at de konkurrerer med hverandre, går de inn for å gi deg den beste løsningen til lavest mulig pris.

Tjenesten er gratis og uforpliktende. Du står naturligvis også fritt til å ignorere tilbudene som kommer din vei, skulle du for hvilken som helst grunn ikke være fornøyd.

Norsol – erfaringer

Erfaringene til andre kan gi en god og verdifull indikasjon på hvorvidt firmaet er verdt å benytte seg av; med dagens digitale løsninger er tilbakemeldingene mer synlige enn noen gang, og gjør det enkelt for potensielle kunder å finne ut mer om bedriften og hvordan de opererer i praksis.

Hvit tekst i store bokstaver som sier kundenes erfaringer med Norsol på grønn gradient bakgrunn og kundeomtaler snakkebobler

1. Anmeldelser på Google

Skriv inn «Norsol» etterfulgt av området du befinner deg i. Til høyre får du da opp oppføringen til avdelingen som er nærmest deg. I tillegg til Norsols adresse, kontaktinformasjon, nettside og åpningstider, finner du som regel også tidligere kunder sine anmeldelser og en generell vurdering gitt i stjerner.

2. Diskusjonsforum

Diskusjonsforum er også populære plattformer for å lese mer om tidligere kunder sine erfaringer med Norsol. Ved å Google «Norsol erfaringer», får du opp en rekke ulike diskusjonsforum hvor nettopp erfaringer med Norsol er hovedtematikk – også i forhold til andre, konkurrerende solskjermingsleverandører.

Dann deg et helhetsinntrykk

Å gjøre god research før man går til anskaffelse av solskjerming (eller hva som helst annet, for den saks skyld), kan være lurt. Ved å sette seg ordentlig inn i bedriften man undersøker, ikke minst produktene bedriften produserer, kan man lettere danne seg et helhetsinntrykk. Har man i tillegg sjekket ut konkurrentene og fått reelle pristilbud på tjenesten man ønsker levert, føles det tryggere å velge til slutt.

Viktig å nevne er likevel at anmeldelser man leser på nettet ikke nødvendigvis er representative for samlet kundetilfredshet, uansett bedrift og bransje. Det kan tenkes at det er vanligere å ta seg tiden til å skrive en offentlig tilbakemelding i de tilfellene man som kunde er misfornøyd, enn motsatt. Likevel: Erfaringer og anmeldelser er gull verdt og kan gi en fin pekepinn. Dersom flertallet av kundeerfaringene er svært negative, vil det naturligvis være verdt å vurdere en annen aktør.

Adresser, kontakt & telefon

Norsol har forhandlere lokalisert over hele Norge og kan nås både på telefon og e- post. Sannsynligheten er stor for at de kan hjelpe deg med solskjerming uansett hvor i landet du bor – og har de ikke en avdeling i din region, har de uansett en egen telefonlinje for «resten av landet» du kan benytte deg av.

Om du ønsker å kontakte firmaet på e-post er adressen alltid den samme uavhengig av hvor du befinner deg: post@norsol.no. Alternativt kan du fylle ut kontaktskjema her: https://www.norsol.no/kontakt-oss/.

Under finner du kontaktinformasjonen til alle Norsols avdelinger.

Avdeling og område Telefon
OSLOREGIONEN +47 411 10 100
BERGEN OG OMLAND +47 411 10 300
SUNNMØRE. SOGN OG FJORDANE +47 411 10 800
TROMSØ OG OMEGN +47 411 10 900
KRISTIANSANDREGIONEN +47 413 67 100
HAUGALANDET +47 413 68 900
NORDMØRE OG ROMSDAL +47 413 65 100
STAVANGERREGIONEN +47 51 88 01 00
INNLANDET + 47 411 10 200
TRONDHEIMSREGIONEN +47 411 10 600
NORSOL AS, FABRIKK OG ADMINISTRASJON +47 71 53 19 00
BESTILL GRATIS BEFARING (RESTEN AV NORGE) +47 411 10 100

Dette har vi lært om solskjerming fra Norsol

Så, hva har vi egentlig lært? Forhåpentligvis alt du trenger å vite om Norsol – både som bedrift og om produktene.

Vi har sett nærmere på Norsols historie og hvordan de i dag samarbeider med andre forhandlere i Europa, samt på de spesifikke produktene de tilbyr; markiser, screen, lamellgardiner, plissègardiner, rullegardiner og alle typer inn- og utvendige persienner.

Midtveis tok vi en titt på prisene, som viste seg å være like varierende som hjemmene det trengs solskjerming i. Samtidig tipset vi om Tjenestetorget.no; et anbudstorg som gir deg muligheten til å sjekke nøyaktig hva solskjerming i ditt eget hjem kommer til å koste, basert på uforpliktende pristilbud fra en rekke konkurrerende solskjermingsleverandører, inkludert Norsol.

Vi har også sett på hvordan du enkelt kan sjekke tidligere kunder sine erfaringer med Norsol. Google, sosiale medier og diskusjonsforum er en fin plass å begynne, og gir antakeligvis rikelig med påfyll av andres erfaringer.

Til sist: En tabell med alle Norsols avdelinger og tilhørende kontaktinformasjon. Om du ønsker en gratis befaring, et uforpliktende tilbud eller en kunderådgiver å prate med, er informasjonen altså lett tilgjengelig i denne tabellen.