Markisemannen: Produkter, priser og erfaringer

logoen til Markisemannen hvit bakgrunn sort tekst

Er du på jakt etter solskjerming og vurderer Markisemannen som et alternativ? Kanskje ønsker du å vite priser eller høre erfaringer fra tidligere kunder?

Fortvil ikke, i denne artikkelen får du svar på alt du lurer på.

Vi skal ta for oss Markisemannes produkter, hvilke priser de har og hva tidligere kunder har å si om selskapet. 

Er du ute etter én spesifikk kategori, som priser, produkter eller erfaringer; bruk gjerne innholdsfortegnelsen til å lokalisere deg fram.

I bunnen av artikkelen finner du også kontaktinformasjonen til alle avdelingene i Markisemannen, slik at du enkelt kan komme i kontakt med avdelingen som gjelder for din region.

Selskapets historie og eierskap

Før vi tar for oss produktutvalget, skal vi se litt nærmere på Markisemannen som selskap. Markisemannen ble etablert i 1956 og startet først og fremst med salg av persienner.

Etter hvert som selskapet utviklet seg, ble markisemarkedet deres nye satsingsområde. I dag har de, ifølge egne nettsider, stor suksess med egenutviklede og delvis patenterte markisesystemer.

Selskapet inngår som en del av virksomheten til HD Solskjerming AS, som igjen eies av verdens ledende produsent av solskjerming, Hunter Douglas BV.

Markisemannen dekker altså store deler av Norge med enten egne ansatte eller forhandlere i de fleste fylker, til tross for at Hunter Douglas selv har hovedkontor i Rotterdam.

Produkter

Markisemannen tilbyr solskjermingsprodukter til alle typer boliger, borettslag, offentlige bygninger og næringsbygg, og produserer, ifølge dem selv, mer enn 30 000 markiser og screens hvert år. Majoriteten av produktene skal i tillegg være basert på egne patenter som er tilpasset nordiske krav til kvalitet.

I kommende avsnitt tar vi en nærmere titt på produktsortimentet til Markisemannen. Innledningsvis vil det uansett være fornuftig å informere om at de tilbyr solskjermingsprodukter innenfor følgende kategorier: Terrasse- og vindusmarkiser, screens, utvendige persienner, pergola, levegger og frittstående markiser.

I tillegg har de også et bredt utvalg innvendige solskjermingsprodukter, som plisségardiner og innvendige persienner.

1. Markiser

Markisemannen tilbyr et bredt utvalg markiser, herunder terrassemarkiser, vindusmarkiser og frittstående markiser. Markisemannens terrassemarkiser blir spesialtilpasset etter kundens behov og preferanser; dukene fås i 100 forskjellige farger og kan betjenes med både bryter, fjernkontroll og via app.

Også vindusmarkisene fås med ulike betjeningsmuligheter; alt fra den klassiske snoren til motorisert utstyr som styres trådløst via bryter, fjernkontroll eller app. Sistnevnte oppfinnelse passer fint for deg som ønsker muligheten til å styre markisene når du ikke er hjemme, for eksempel for å forhindre at planter eller interiør blir utsatt for sollys mens du er på jobb.

Markisemannen tilbyr også et utvalg frittstående markiser. Stativet leveres med søyler for kabeltrekk som gjør at du kan henge opp belysning eller montere varmekilder. Frittstående markiser kan være et godt alternativ for deg som ønsker muligheten til å flytte markisen fra år til år.

2. Annen type solskjerming

Utvalget av markiser er altså stort, men Markisemannen fører også en rekke andre solskjermingsprodukter. Et utvalg screens, utvendige persienner, pergola og levegger utgjør konkurranse for markisene hva gjelder utvendig solskjerming, men også den innvendige solskjermingen kan være verdt en titt.

Markisemannen har et stort utvalg plisségardiner, deriblant også doble varianter. De doble plisségardinene (duette) har flere funksjoner enn å skjerme for sol; ifølge Markisemannen selv kan de redusere varmetapet fra vinduene med inntil 46 prosent. Så, om du er på jakt etter innvendige solskjermingsprodukter som også reduserer varmetapet, kan de doble plisségardinene være verdt å sjekke ut.

Er du interessert i å lære mer om alle typer solskjerming som finnes, både innvendig og utvendig? Sjekk ut vår store artikkel om solskjerming.

Markisemannen – priser

På jakt etter priser eller prisliste? Markisemannens produkter lages på bestilling og varierer derfor fra kunde til kunde. Grunnen er forholdsvis enkel: de fleste hus, vinduer og verandaer varierer fra hverandre; det som passer for deg, passer ikke nødvendigvis for naboen.

Solskjermingen må tilpasses hvert enkelt hjem for å fungere optimalt. Det betyr at prisene varierer deretter.

Rød prislapp med hvit tekst Markisemannen priser på lilla og blå gradient bakgrunn

Markisemannen tilbyr en gratis og uforpliktende befaring hvor de tar mål og gir deg oversikt over mulige løsninger, produkter, materialvalg og dernest kostnader.

Ønsker du imidlertid tilbud fra flere leverandører enn bare Markisemannen, er Tjenestetorget sin anbudstjeneste for solskjerming verdt å sjekke ut. Via nettsiden kan du enkelt hente inn tilbud fra flere leverandører, slik at du får et bedre sammenlikningsgrunnlag.

Ved å trykke deg gjennom et kort skjema beskriver du den type solskjerming du er ute etter; ønskene dine sendes automatisk videre til konkurrerende leverandører av solskjerming. Selskapene vet at de konkurrerer med hverandre og går følgelig inn for å gi deg den beste løsningen til lavest mulig pris.

Hvis du er interessert i å lære mer om hva som påvirker hvor mye markiser koster, har vi en egen artikkel om priser på markiser, som tar for seg dette temaet.

Markisemannen – erfaringer

Andres erfaringer kan være til stor hjelp når du skal avgjøre om firmaet er verdt å benytte seg av eller ikke. Kundenes tilbakemeldinger er mer synlige enn noen gang; det gjør det enklere for deg å finne ut mer om andres erfaringer med Markisemannen og hvordan de opererer i praksis.

Hvit tekst med kundenes erfaringer med Markisemannen og oransje gul gradient bakgrunn og anmeldelser på toppen til høyre

Anmeldelser på Google, Facebook og Trustpilot

Sosiale medier er en gullgruve for å lokalisere fram andres erfaringer. På Google kan du skrive inn «Markisemannen» etterfulgt av området du befinner deg i. Til høyre får du da opp oppføringen til avdelingen som er nærmest deg.

I tillegg til Markisemannens adresse, nettside og kontaktinformasjon, finner du også en generell vurdering gitt i stjerner sammen med tidligere kunder sine anmeldelser.

Andre sosiale medier, som Facebook og Trustpilot, kan også være verdt å sjekke ut. Å se på kommentarer, om bedriften svarer raskt og hvordan de svarer, kan gi deg en pekepinn på kundeservicen.

Erfaringer fra diskusjonsforum

Diskusjonsforum er også populære plattformer for å lese mer om tidligere kunder sine erfaringer med Markisemannen. Ved å google «Markisemannen erfaringer» får du opp et knippe ulike diskusjonsforum hvor nettopp erfaringer med Markisemannen og andre solskjermingsleverandører er hovedtematikk.

Dann deg et helhetsinntrykk

Det er lurt å gjøre god research før du går til anskaffelse av nye produkter – som solskjerming. Ved å sette deg godt nok inn i bedriften du undersøker, ikke minst produktene de produserer, kan du lettere danne deg et helhetsinntrykk. Har du i tillegg gjort samme jobb med konkurrentene og fått reelle pristilbud på jobben du ønsker gjort, føles det tryggere å velge til slutt.

Det er uansett verdt å nevne at anmeldelser du leser på nettet ikke alltid er representative for bedriften, uansett hvilken bransje og hvilke produkter det gjelder. Det er dessverre slik at det er lettere å ta seg tid til å skrive en offentlig anmeldelse i de tilfelle man som kunde er misfornøyd, enn motsatt.

Uansett er andres erfaringer gull verdt og gir en generelt god pekepinn; dersom flertallet av kundeerfaringene er svært negative, er det trolig en grunn til det.

Markisemannen vs. Kjells Markiser

Mange som undersøker Markisemannen, undersøker også Kjells Markiser. Bedriftene har mange likheter og mye av det samme produktutvalget. Dette kan ganske enkelt forklares med at begge selskaper inngår i HD Solskjerming AS, eid av Hunter Douglas BV.

Det er altså ingen stor forskjell på Markisemannen vs Kjells Markiser hva gjelder solskjermingsprodukter. Det som muligens kan variere mest, er servicen fra den enkelte, lokale installatør. Om du er usikker på hvilken aktør du skal velge, kan det være en idé å bestille befaring fra begge to.

Adresser, kontakt & telefon

Markisemannen har egne ansatte og forhandlere lokalisert over hele Norge. Ved noen av avdelingene har de også showroom hvor du kan se på et utvalg av produktene. Under finner adressene til de ulike utstillingslokalene.

Hoved-telefonnummer og e-post er:

  • Telefon: 48 300 500
  • E-post: post@markisemannen.no

Alternativt kan du besøke kontakt-siden på https://markisemannen.no/kontakt-oss/.

Her er alle showrooms:

Utstilling Oslo

Østre Aker vei 215, 0975 Oslo, Norge

Ring hovednummer for å avtale visning.

Utstilling Østfold

Dikeveien 35, 1661 Rolvsøy, Norge

Ketil Hermansen: 91 58 40 40
Dag Erikstad: 97 03 15 77

Utstilling Telemark

Olavsgt 1, 3916 Porsgrunn, Norge

Børre Borgersen: 919 03 518
Sverre Fillingsnes: 900 78 043

Utstilling Nord-Trøndelag

Jakob Weidemannsgt 6, 7712 Steinkjer

Kontakt Jan Brevikaas
Mobil: 952 92 504
Mail: jan@lunex.no

Dette har vi lært om Markisemannen

Så, hva har vi egentlig lært? Forhåpentligvis alt du trenger å vite om Markisemannen.

Vi har tatt en titt på Markisemannen som bedrift og de spesifikke produktene de tilbyr, som viste seg å være alt fra terrassemarkiser til doble plisségardiner.

Midtveis skulle vi se nærmere på prisene, men fant fort ut at det ikke finnes noen prisliste på Markisemannens produkter, nettopp fordi produktene varierer fra hjem til hjem.

Vi tipset heller om Tjenestetorget; et anbudstorg som gir deg muligheten til å sjekke ut nøyaktig hva solskjerming i ditt eget hjem kommer til å koste, basert på uforpliktende tilbud fra en rekke konkurrerende solskjermingsleverandører.

Videre tok vi en titt på tidligere kunder sine erfaringer med Markisemannen og hvordan du selv kan bruke sosiale medier og diskusjonsforum til å få informasjon. Til sist satte vi opp en liten oversikt over avdelingene.